Facebook Pixel Κάλεντ Νάρεϊ: Ατάκα... φωτιά Νάρεϊ για το μέλλον του - "Δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι τέλος Αυγούστου" - Τι είπε για ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-10 23:59:00

Ατάκα... φωτιά Νάρεϊ για το μέλλον του - "Δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι τέλος Αυγούστου" - Τι είπε για ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου

Sportdog Team
Ατάκα... φωτιά Νάρεϊ για το μέλλον του - "Δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι τέλος Αυγούστου" - Τι είπε για ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου

Ο Κάλεντ Νάρεϊ επέστρεψε δριμύτερος! Ο Γερμανός πέρασε την περιπέτεια υγείας του, δίνει το παρών στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ και παραχωρεί την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά από όλο αυτό το οποίο συνέβη εντελώς ξαφνικά.

Κάλεντ Νάρεϊ: Ο Κάλεντ Νάρεϊ επέστρεψε δριμύτερος! Ο Γερμανός πέρασε την περιπέτεια υγείας του, δίνει το παρών στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ και παραχωρεί την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά από όλο αυτό το οποίο συνέβη εντελώς ξαφνικά.

Δείχνει άνετος και αποφασισμένος! Είναι καλά, το λέει και το ξαναλέει, αν και πέρασε δύσκολα και δεν διστάζει να σχολιάσει το νεανικό ρόστερ, τις πιθανότητες επίτευξης των στόχων, αλλά και όλη τη φημολογία για το παρόν και το μέλλον του στον ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Κάλεντ, αρχικά πώς είσαι στην υγεία σου; «Πρώτα από όλα νιώθω καλά. δεν έχω κανένα θέμα υγείας. Όλα είναι καλά. Είχα ένα πρόβλημα στα πνευμόνια μου, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Ήταν περίεργο. Ωστόσο, τώρα νιώθω καλά, πήρα το ΟΚ από το ιατρικό τιμ και νιώθω υγιής, άλλωστε για αυτό προπονούμαι κιόλας. Ήταν περίεργη κατάσταση, δεν ήταν ένας τραυματισμός. Δεν μπορούσα να γυμναστώ καθόλου, έπρεπε να είμαι σπίτι, να ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή, αλλά τώρα επιτέλους όλα είναι καλά».

Ποιες ήταν οι σκέψεις σου σε όλο αυτό το διάστημα; «Απλά ήμουν υπομονετικός μέχρι να είναι καθαρές οι εξετάσεις. Δεν είχα φόβο μέσα μου πως κάτι δεν θα πάει καλά. Είχα μια μικρή ελπίδα μήπως προλάβω τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά οι γιατροί δεν μου το επέτρεψαν. Ξαναλέω ωστόσο πως δεν φοβήθηκα κάτι».

Ο τωρινός Κάλεντ είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή πριν το πρόβλημα υγείας; «Σαφώς πρέπει να προπονηθώ για να επανέλθω σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά αναπνέω κανονικά και δεν έχω προβλήματα».

Για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν δεν πέτυχε τους στόχους του; «Είχαμε καλή ομάδα, στην αρχή ήμαστε μια νέα ομάδα, δεν είχαμε προσαρμοστεί, δεν ήμασταν έτοιμοι να κερδίσουμε τη Λέφσκι. Ξεκινήσαμε καλά όμως στο πρωτάθλημα. Όμως στα Play Off δεν κάναμε καλή δουλειά. Δεν θα πω ότι δεν είχαμε ποιότητα, δεν ξέρω γιατί, αλλά χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Χάσαμε όλα τα ντέρμπι και αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν νομίζω πως ήταν το θέμα η ποιότητα, αλλά άλλοι λόγοι. Είναι δύσκολο ωστόσο να το περιγράψω, διότι και εγώ δεν ήμουν εκεί λόγω του προβλήματος υγείας μου. Μπορώ να μιλήσω για ό,τι έβλεπα εκτός. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Ίσως για αυτό να έχουμε μένταλ κόουτς τώρα».

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στην επίτευξη γκολ έπαιξε ρόλο; «Ίσως ναι. Δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες, ήμασταν πρώτοι στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Το πρόβλημα ήταν το τελείωμα, το σκοράρισμα. Όταν σκοράραμε από τις πρώτες ευκαιρίες είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα και είναι λογικό, όταν όχι, υπήρχε πρόβλημα. Δουλεύαμε σκληρά στις προπονήσεις για να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα, αλλά στο παιχνίδι ήταν δύσκολο για εμάς να σκοράρουμε. Ίσως κακή τύχη, δεν ξέρω, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Οι ευκαιρίες ήταν εκεί, αλλά δεν τις αξιοποιούσαμε. Αν δεν δημιουργούσαμε, εντάξει, θα δουλεύαμε στο να δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά δημιουργούσαμε».

Μήπως ήταν θέμα ποιότητας; «Ίσως ναι…»

Μόνο θέμα ποιότητας ή και ψυχολογίας; «Νομίζω πως ήταν και ψυχολογίας! Θέλαμε τόσο πολύ να σκοράραμε, που μπλοκάραμε. Όλοι οι επιθετικοί μας μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά στις κρίσιμες στιγμές δεν σκοράραμε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι όπως είπα, αλλά ναι, είναι παράξενο».

Ποιες οι διαφορές των αγώνων με την Λέφσκι και την Μπέϊταρ; Φέτος υπάρχει μια βάση παικτών; «Φέτος είναι διαφορετικά, ναι. Έχουμε μια βάση παικτών σε σχέση με πέρυσι, που ήμαστε μια νέα ομάδα. ΟΚ, ίσως έρθουν κάποιοι νέοι παίκτες και θα τους βοηθήσουμε να ενταχθούν στο γκρουπ. Φέτος είμαστε πιο δυνατό γκρουπ. Είμαστε πάνω κάτω ίδιοι παίκτες-ίδιος προπονητής, οι παίκτες που είναι εδώ ξέρουν τα ‘θέλω’ του προπονητή. Νομίζω πως φέτος είμαστε πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρσι».

Ποια η άποψη του για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι αυτό που περίμενες; «Σίγουρα δεν είναι σαν της Γερμανίας, η Γερμανία έχει πιο πολύ τακτική. Ήξερα από πριν πως οι πρώτες 4-5 ομάδες στην Ελλάδα είναι αρκετά δυνατές και πως μετά από αυτές η ποιότητα πέφτει. Δεν είναι κάτι που εξέπληξε, μου αρέσει να παίζω τα ντέρμπι, έχουν ωραία ατμόσφαιρα».

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτό που περίμενες; «Ναι, ήξερα από πριν πράγματα για τον ΠΑΟΚ, για το κλαμπ για τον κόσμο. Όλα όσα βρήκα εδώ είναι όσα περίμενα σαφώς. Προφανώς, δεν ήθελα να κλείσω τη σεζόν έτσι, και δεν μου άρεσε αυτό. Γενικότερα βρήκα όσα περίμενα στον ΠΑΟΚ».

Υπάρχουν αρκετές φήμες για το μέλλον σου. Είναι στο μυαλό σου μια πιθανή μετακίνηση σε άλλη ομάδα; «Δεν ξέρω, δεν ξέρω θα συμβεί ως το τέλος του Αυγούστου. Το έχω πει και παλαιότερα πως πάντα κάνω επιλογές στην καριέρα μου, για την οικογένεια μου, Μίλησα με τον ατζέντη μου και μου ανέφερε πως υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για εμένα και ρώτησαν για εμένα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Νιώθω καλά εδώ, είχα μια καλή σεζόν και φυσικά δεν έχω πρόβλημα να μείνω».

«Έχουμε δει τον καλύτερο Κάλεντ, τι παραπάνω μπορείς να δώσεις»; «Πάντα μπορείς καλύτερα. Σαν επιθετικός θέλω να σκοράρω σε κάθε ματς και να κάνω τις ασίστ μου. Δεν μπορώ πάντα να είμαι σε top level, αλλά θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».

Τι πιστεύει για το ότι ο ΠΑΟΚ σαν μεγάλη ομάδα έχει τόσους νέους παίκτες; «Και για τους νέους όλη αυτή η πίεση της μεγάλης ομάδας μπορεί να είναι πρόβλημα. Πρέπει να παίξουν και να κάνουν λάθη για να κερδίσουν σε εμπειρία. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη πίεση. Μερικοί νέοι δεν επηρεάζονται, άλλοι δεν αντέχουν. Μέχρι τώρα οι δικοί μας νέοι σαν τον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη δεν επηρεάζονται. Δε νομίζω ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πετύχει τους μεγάλους στόχους του με αυτό το νεανικό ρόστερ; «Σίγουρα χρειαζόμαστε και ποιοτικούς παίκτες. Βλέπουμε και τους αντιπάλους, όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός που θα επιστρέψει και πρέπει να βελτιωθούμε και να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε».

Πώς ένας παίκτης του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται, αφουγκράζεται την πίεση για μεταγραφές που υπάρχει αυτή την περίοδο; «Για εμένα ως παίκτη δεν παίζει κάποιο ρόλο. Δεν με επηρεάζει. Είναι ένα σημαντικό θέμα το τι θέλει ο κόσμος, αλλά δεν είναι θέμα που με αγγίζει το συγκεκριμένο. Έφυγαν παίκτες, χρειαζόμαστε νέους, αλλά αυτό δεν δημιουργεί πίεση».

Πώς βλέπεις τη συνεργασία σου με τον κόουτς; «Μου αρέσει, είναι ένας άνθρωπος της λεπτομέρειας και πάντα μας βοηθάει σε κάθε μικρό και μεγάλο θέμα. Σε πολλές περιόδους παίξαμε καλό ποδόσφαιρο μαζί του και βέβαια είχαμε το πρόβλημα ότι δεν σκοράραμε. Χτίζουμε από πίσω το παιχνίδι, λίγοι μπορούν να το κάνουν, έχουμε τη φιλοσοφία μας και είμαστε καλή ομάδα. Είναι ένας καλός προπονητής με σωστή νοοτροπία. Πάντα προσπαθούμε να αναπτύξουμε τη δική του φιλοσοφία».

Τελικά τι πιστεύεις ότι έγινε σε αυτό το φινάλε της σεζόν; «Τα έχασα τα πλέι οφ και δεν ξέρω. Αλλά μετά από εκείνο το ματς με την ΑΕΚ η αυτοπεποίθηση έπεσε και χάσαμε το επόμενο και ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Το ματς με την ΑΕΚ μας σκότωσε».

Τελικά μήπως αυτό το ρόστερ ήταν δύσκολο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα; «Δεν ξέρω τι να πω. Το ίδιο ρόστερ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο σε ένα διάστημα της χρονιάς. Η ίδια ομάδα ίσως και με λιγότερη πίεση ήταν πολύ αποτελεσματική. Αλλά είναι δύσκολο να έχεις ξεκάθαρη άποψη. Μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα πάντως ήταν δύσκολη η επιστροφή μας», είπε ο Κάλεντ Νάρεϊ.

Πηγή: FORZA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δώρο" 9 εκατ. ο Βιλένα - Πολύ χρήμα και για 2η μεταγραφή έκπληξη ο Αλαφούζος - Τους το… χάλασε ο Σλούκας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags