Την ώρα που το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην Ολλανδία ολοκληρώθηκε, ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν εξακολουθεί... τρέχει με φουλ ρυθμούς.

Με δεδομένο ότι φέτος δεν υπάρχουν καλοκαιρινά προκριματικά λόγω της κατάκτησης του Conference League, οι Ερυθρόλευκοι έχουν παραπάνω από αρκετό χρόνο για να ελιχθούν στη μεταγραφικό παζάρι και να προβούν σε στοχευμένες κινήσεις, δίχως ασφυκτική πίεση.

Οι Μασούρας – Τζολάκης ανανέωσαν, ο Φορτούνης αποχώρησε, η μεταγραφή του Κάρμο δεν προχώρησε και οι υποθέσεις των Όρτα και Ποντένσε εκκρεμούν. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί μόνο στον άξονα, εκεί όπου αποκτήθηκαν οι Ντάνι Γκαρσία και Μάρκο Στάμενιτς. Θα περίμενε κανείς ότι οι Πειραιώτες είναι πλήρεις και δεν θα κοιτάξουν για περαιτέρω μεταγραφές στο κέντρο, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί!

Αντιθέτως, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός παρακολουθεί περιπτώσεις μέσων, θέλοντας να είναι καλυμμένος για την περίπτωση που προκύψει οτιδήποτε με τον Σαντιάγκο Έσε. Μην ξεχνάμε πως ο Αργεντινός αποτελεί ένα ιδιαιτέρως "hot" όνομα μετά την απίστευτη σεζόν που έκανε. Παράλληλα, βρίσκεται στο Παρίσι με τη Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής (σ.σ. θα απουσιάσει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας), κάτι που σημαίνει πως ενδεχόμενες καλές εμφανίσεις στο τουρνουά μπορούν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τις μετοχές του.

Στον Ολυμπιακό δεν αποκλείουν να υπάρξουν προτάσεις πολλών εκατομμυρίων για τον Έσε το επόμενο διάστημα. Και μπορεί πάντα οι Ερυθρόλευκοι να έχουν τον πρώτο λόγο αφού ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2028, αλλά οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι αν επιβεβαιωθεί το φημολογούμενο ενδιαφέρον ομάδων όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης... αυτομάτως το πράγμα ζορίζει! Θα πρέπει λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι να είναι έτοιμοι και να επιδείξουν αντανακλαστικά αποκτώντας μέσο αναλόγου αγωνιστικής αξίας, σε περίπτωση που αναγκαστούν να ψάξουν για τον αντικαταστάτη του Έσε.