Ο Ματίας Αλμέιδα μετά τον αποκλεισμό από τη Νόα ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τις μεταγραφές. Η μόνη προτεραιότητα για ενίσχυση είναι ένας επιθετικός προκειμένου να έχει ανταγωνισμό ο Λιβάι Γκαρσία. Έτσι η ΑΕΚ βγήκε στη γύρα για την αναζήτηση ενός φορ με τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο.

Η περίπτωση του Κούντο Ντουά της Λουντογκόρετς φάνταζε ιδανική. Είναι ένας παίκτης με στοιχεία που ταιριάζουν στα θέλω του Αργεντινού τεχνικού και τα στατιστικά του δεν είναι απαρατήρητα. Χώρια, ότι πήρε δημοσιότητα το όνομά του, λόγω του γκολ που σημείωσε στο Euro 2024. Ωστόσο η Ένωση φαίνεται να έχει παγώσει τη συγκεκριμένη υπόθεση και κοιτάζει εναλλακτικές περιπτώσεις.

Για παιχνίδι τακτικής από την ΑΕΚ κάνει λόγο στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ώρα» των Σπορ, η οποία υποστηρίζει, ότι η Ένωση θέλει να εκμεταλλευτεί όλες τις συνθήκες, προκειμένου να χτυπήσει πολύ ψηλά για την αγορά επιθετικού. Τιτλοφορείται δε σήμερα ως «θα φέρει φορ κανόνι». Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, γιατί ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη λήξη της κανονικής μεταγραφικής περιόδου.