Facebook Pixel «Ποιο Ράδιο Αρβύλα και Master Chef; Σπανούλης!»
| 2011-01-10 19:55:00

«Ποιο Ράδιο Αρβύλα και Master Chef; Σπανούλης!»

«Ποιο Ράδιο Αρβύλα και Master Chef; Σπανούλης!»

Διαβάστε το άρθρο του Τόλη Κοντζιά από το blog του και μάθετε πως συνδέονται το Master Chef, οι «Ράδιο Αρβύλα» και το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με την μεγάλη… μάχη της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ποιο Master Chef και ποιο Ράδιο Αρβύλα! Ποιο Αλ Τσαντίρι Νιουζ και ποιο ποδόσφαιρο! Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ σπάει όλα τα κοντέρ θεαματικότητας. Η κρατική τηλεόραση, που θα δείξει το ματς το βράδυ της Τετάρτης στις 21.00,θα μαζέψει όλο το χαρτί…
 
Όλα τα τηλεκοντρόλ ή εν πάσει περιπτώσει πάρα πολλά θα πατηθούν με στόχο την ΕΤ-1. Όχι αδικαιολόγητα. Η μεταγραφή του διεθνούς γκαρντ στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι γέμισε ολάκερες σελίδες εφημερίδων. Με το πριν και το μετά. Με το αν θα πάει, δηλαδή, στον Πειραιά, αν θα κάνει την συγκεκριμένη κίνηση, αλλά και έπειτα με το γιατί πήγε. Δεν είναι όποια κι όποια μετακίνηση.
 
Κατ’ αρχάς μιλάμε για έναν παίκτη, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό. Μόνο και μόνο αυτό το γεγονός φθάνει για να ξεσηκώσει συναισθήματα. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Βλέπετε, μιλάμε για έναν παίκτη, που δεν κάθισε μία χρονιά στο «τριφύλλι». Δεν ήταν περαστικός. Φόρεσε τα «πράσινα» για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, πήρε τίτλους, έγινε ένα με τον κόσμο, δοξάστηκε. Επομένως, για τον κόσμο του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο για τον κόσμο) η αποχώρηση ενός τέτοιου παίκτη και μάλιστα με προορισμό τον Ολυμπιακό δεν μπορούσε να γίνει κατανοητή και χωνευτή. Και ούτε θα γίνει.
 
Αν ο Σπανούλης πήγαινε στην Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα, είναι σίγουρο ή πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι τυχόν επιστροφή του στο ΟΑΚΑ θα θύμιζε ανάλογη με αυτή του Μποντιρόγκα ή με αυτή, που θα γίνει στον Γιασικεβίτσιους, όταν κάποια στιγμή θα πάει (αν πάει). Λουλούδια και αγκαλιές θα τον περίμεναν. Είναι κατανοητό ότι το βράδυ της Τετάρτης μόνο αυτό δεν θα γίνει. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι οργισμένος με έναν παίκτη, που πέρυσι, πάντως, του έδωσε εν πολλοίς το πρωτάθλημα, και θα του το δείξει. Ευχή όλων είναι οι εκδηλώσεις των φιλάθλων να μην ξεφύγουν από όποια όρια η λογική χαρακτηρίζει επιτρεπτά.
 
Εκτός των άλλων, ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι κάτι, που δεν θα συμφέρει την ομάδα τους. Στο εν λόγω παιχνίδι, όπως και σε κάθε άλλο, ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού (και όποιας άλλης ομάδας είναι στην θέση του Παναθηναϊκού) είναι η νίκη. Έτσι, όπως έχουν γίνει τα πράγματα στην Α1, όποιος υπερισχύσει στα δύο ντέρμπι, θα είναι αυτός, που θα πάρει και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Μία πρώτη θέση, που εν πολλοίς δίνει και τον τίτλο, όπως αναφέρει η προϊστορία.
 
Και αν ο κόσμος θα ασχοληθεί πολύ με τον Σπανούλη, ο Ομπράντοβιτς με τους παίκτες του μάτια θα έχουν μόνο για τη νίκη και ει δυνατόν την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης διαφοράς. Ο Παναθηναϊκός παίζει καλά τον τελευταίο καιρό, αλλά με τον Ολυμπιακό θα είναι το πρώτο του πραγματικό τεστ την τρέχουσα χρονιά.
 
Στην Ευρωλίγκα βλέπετε -και μιλάμε για τις εντός έδρας αναμετρήσεις- αντιμετώπισε την ξεπεσμένη ΤΣΣΚΑ, την Εφές Πίλσεν, που παίκτες έχει, αλλά όχι χαρακτήρα, την Βαλένθια και την Ολίμπια, που είναι σφριγηλές και το Μιλάνο, που με τον Μπούκι ήταν άστα να πάνε. ΤΣΣΚΑ, Εφές και Μιλάνο τις «καθάρισε» σαν μπανάνα, τις ομάδες, δηλαδή, που δεν είχαν προπονητική κατεύθυνση. Ολίμπια, όμως, και Βαλένθια, που εμφανίστηκαν διαβασμένες και με στόχο στο παιχνίδι τους, του δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα. Τέτοιος είναι και ο Ολυμπιακός: ομάδα με μεγάλο προπονητή, με αγωνιστική κατεύθυνση και με ένα από τα πιο πλούσια ρόστερ της Ευρώπης. Με αυτές τις ομάδες θα κριθεί ο Παναθηναικός: με την Μπαρτσελόνα, δηλαδή, την Ρεάλ, την Σιένα, την Κάχα Λαμποράλ, την Μακάμπι και βέβαια με τον Ολυμπιακό. Όχι με τον Πανιώνιο και το Μιλάνο.
 
Λόγω έδρας, ατμόσφαιρας γενικά και βεβαίως έχοντας την καρδιά του πρωταθλητή και κορμό χρόνων ο Παναθηναικός έχει το πάνω χέρι για το ματς της Τετάρτης. Από κει και πέρα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι υπήρχαν δίπλα και πίσω από τον Διαμαντίδη, Σάρας και Σπανούλης, ενώ φέτος υπάρχουν Καλάθης και Τέπιτς, που δεν έχουν πείσει μέχρι στιγμής (θα πείτε δικαιολογημένα ότι υπάρχει ο Σάτο, αλλά εμείς μιλάμε για εκείνους, που παίζουν με την μπάλα στα χέρια) και παράλληλα πέρυσι υπήρχε η εγγύηση Πέκοβιτς.
 
Φέτος υπάρχει ο Μάριτς, που δεν υπάρχει, όμως, αφού είναι τραυματίας. Αυτά είναι θέματα για τον Παναθηναικό και μένει να δούμε πως θα τα λύσει στο πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι για τους λόγους, που προαναφέραμε, είναι εκείνος, που χαρακτηρίζουμε φαβορί.

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags