Facebook Pixel Τώρα μιλάει ο Γεωργίου!
Life
| 2013-03-09 21:40:00

Τώρα μιλάει ο Γεωργίου!

Τώρα μιλάει ο Γεωργίου!

Η Έλενα Φάκου «ανακρίνει» τον Γιώργο Γεωργίου σε μία απολαυστική συνέντευξη. Τι λέει για τους... άγνωστους της Σούπερ Λιγκ, την σύγκριση Ρονάλντο – Μέσι και τον Παντελίδη!

Οι περισσότεροι λένε πως είναι εξαιρετικός αναλυτής ποδοσφαίρου…εγώ θα προσθέσω πως ξέρει τη γυναίκα το ίδιο ίσως και καλύτερα από τη μπάλα.

Ο Γιώργος Γεωργίου είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται : αυθεντικός. Ίσως η πιο δυσεύρετη κατηγορία ανθρώπων στις μέρες μας.

Οι περισσότεροι λένε πως είναι εξαιρετικός αναλυτής ποδοσφαίρου…εγώ θα προσθέσω πως ξέρει τη γυναίκα το ίδιο ίσως και καλύτερα από τη μπάλα.

Ένα είναι σίγουρο…με το Γεωργίου απολαμβάνεις την κάθε ατάκα γιατί είναι μοναδική.

Τώρα που κάνουμε αυτη τη συνεντευξη τυχαίνει να είναι η «ημέρα της Γυναίκας». Ποια είναι η πιο σημαντική γυναίκα στη δική σας ζωή και γιατί ;

H κόρη μου. Πρίν γεννηθεί η κόρη μου, θα σου απαντούσα η μάνα μου.

Τελικά οι άντρες περνάνε από την αδυναμια στη μάνα τους στην αδυναμία στην κόρη τους κατευθείαν παραβλέποντας την ενδιάμεση ιδιότητα της γυναίκας συντρόφου στη ζωή τους ;

Oχι απαραίτητα. Σημαντικός είναι ένας άνθρωπος για σένα όχι εξ ορισμου, αλλά εκ του αποτελέσματος. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πεί, η σύζυγός μου, μια φίλη μου, ανάλογα με το ποια έχει κερδίσει αυτή τη θέση δικαιωματικά στη ζωή του.

Εγω λέω η κόρη μου γιατί είναι ένα θαυμάσιο παιδί το οποίο με κάνει χαρούμενο και περήφανο κάθε στιγμή που περνάει. Είμαι αντικειμενικός, αν είχα κανένα μαλ****μένο παιδί δεν θα υποκρινόμουν στη απάντησή μου. Και θα μου πείς, το βλέπει κανείς το παιδί του σα μαλ****μένο; Η απάντηση είναι «ναι, εγώ». Δε θα εθελοτυφλούσα ακόμη και για το ίδιο μου το αίμα.

Ο άντρας ο σωστός, τι θα επέλεγε μια συγκεκριμένη ημέρα ανάμεσα σε ένα σημαντικό αγώνα ποδοσφαίρου και σε μια σημαντική επέτειο με τη σύντροφό του ;

Γιορτάζει την επέτειο παρακολουθώντας το ματς…Σε εμένα που είμαι επαγγελματίας αθλητικός δημοσιογράφος επιβάλλεται να δώ τον αγώνα διότι είναι κομματι της δουλειάς μου( κι αν δεν τον δώ την επομένη θα εκτεθώ), επομένως πρέπει να βρώ αναγκαστικά έναν τρόπο να τα συνδιάσω.  Σε γενικές γραμμές όμως δρώ ενστικτωδώς όχι με τη σκέψη. Οποτε θα κάνω αυτό που θα μου προκύψει στιγμιαία εκείνη τη στιγμή χωρίς πολλά πολλά αλλά πηγαία. Εμπιστεύομαι το ένστικτό μου περισσότερο από τη λογική μου.

Πιστεύετε στα ζώδια ;

Πιστέυω πως με μια ευρεία κατηγοροιοποίηση, οι άνθρωποι που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο έχουν ορισμένα κοινά χαρατηριστικά, Για παράδειγμα εγώ είμαι Δίδυμος. Ξέρω ότι οι Δϊδυμοι είναι  κωλοζώδιο… Αλλά αν μου βρείς Δίδυμο χαζό, εγω θα πάω στη Συγγρού να κάνω πιάτσα ντυμένος τραβεστί. Όλα τα υπόλοιπα κακά τα έχουν : ασταθείς, μαζόχες , άστατοι, ψεύτες, δολοπλόκοι, γεμάτοι χούγια. Με ένα Δίδυμο όμως δε θα βαρεθείς ποτέ. Στο υπογράφω.

Είστε ο άνθρωπος που και πρώτος έδωσε το μικρόφωνο στο κοινό πρίν από 21 χρόνια και μέχρι σήμερα συνεχίζετε να του δίνετε το βήμα να καταθέτει  τις απόψεις του. Θεωρείτε πως αυτή η διαδραστική επικοινωνία είναι μια εσωτερική ανάγκη των ανθρώπων να εκφράζονται και γι’αυτό εξακολουθείτε να σπάτε τα ρεκόρ ακροαματικότητας ;

Eίμαι ο πρώτος που ξεκίνησε το 1992 να δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να ακούγεται. Ύστερα από τόσα χρόνια, όμως έχω καταλήξει ότι δεν θέλουν ΑΠΛΑ να μιλήσουν. Θέλουν να μιλήσουν ΣΕ ΜΕΝΑ. Ξέρουν ότι θα αντιληφθώ αυτό που μου λένε, ότι θα τους πώ τη μαλ**ία μου, ότι θα βρούν την ανταπόκριση που γουστάρουν μιλώντας στο Γεωργίου. Φέρνω κατά καιρούς καλεσμένους και ξενερώνει ο κόσμος. Με τον Γεωργίου γουστάρουν να μιλήσουνε όχι με τον οποιονδήποτε.

Πήγα τις προάλλες στο σχολείο της κόρης μου, έγινε της πουτ**νας το μαγκάλι…Όλα τα παιδιά τρελαθήκανε! Γουστάρανε που με είδανε, ζητάγανε αυτόγραφα, θέλανε να μου μιλήσουνε να τους δώσω σημασία…και ξέρετε και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί οι γονείς στις μέρες μας δυστυχώς δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν και να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Επιστρέφουν κουρασμένοι από τη δουλειά τους και δεν έχουν όρεξη να ασχοληθούν με τα παιδιά. Μέγα λάθος.

Να φοβάσαι όταν το κοινό σου είναι ηλικιωμένο. Εγώ δε φοβάμαι, με ακολουθεί η νέα γενιά. Όταν δεν μπορείς να απευθυνθείς στη νέα γενιά και σε ακούν ή σε διαβάζουν μόνο οι συνταξιούχοι, τότε σίγουρα θα σβήσεις σύντομα. Όταν έχεις κοινό σου το νέο αίμα , 92 χρόνια εκπομπές να κάνεις, πάντα πρώτος θα είσαι. Αλλιώς θα καταντήσεις σαν την «Αυριανή».Θα κλείσεις μαζί με τα μάτια των τελευταίων συνταξιούχων που σε διάβαζαν.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να ασχοληθείτε με κάτι άλλο παράλληλα με τη δημοσιογραφία ;

Nαι. Γεννήθηκε μέσα μου η ανάγκη και η θέληση να γίνω ηθοποιός. Και πώς έγινε αυτό; Τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Λάκης Λαζόπουλος μου πρότεινε παίξουμε μαζί ένα σήριαλ, στο οποίο θα υποδυόμασταν δυο φαφούτες γριές, αλλά παράλληλα και τους γιούς τους. Η ιδέα αυτή προέκυψε από ένα ανέκδοτο που κυκλοφορούσε εκείνη την περίοδο : Η μια γριά έλεγε στην άλλη : «Μωρή κάνεις καμμιά φίφα;» «Φου και Φου…» απαντούσε η άλλη.,

Πώς είχε το σενάριο λοιπόν…Οι δυο γριές, κέρδιζαν εκατομμύρια στο τζόκερ, αγόραζαν με αυτά τα χρήματα ένα φάρο, έφτιαχναν ένα ροκ συγκρότημα , γινόντουσταν ροκ σταρ κι έδιναν συναυλίες στο φάρο στον οποίο έσπευδε χιλιάδες κόσμου να τις αποθεώσει.

Με αυτό το concept ήταν να διαδεχτεί ο Λαζόπουλος τους Δεκα Μικρούς Μήτσους, αλλά οικονομικά κόλλησε στον τότε Alphaτο θέμα και δεν προχώρησε.

Σαν παλιός δημοσιογράφος πιστεύετε ότι γίνονται ρεπορτάζ σήμερα ;

Όχι. Ρεπορτάζ δεν γίνεται πλέον και είμαι κατηγορηματικός. Επίσης, να ξέρεις πως δημοσιογράφος γίνεσαι ΜΟΝΟ εάν δουλέψεις σε εφημερίδα. .Ολα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. Να ξέρεις ότι δυο δημοσιογράφοι έχουμε απομείνει να δίνουμε ακόμη χειρόγραφα τα γραπτά μας. Ο Χατζηνικολάου κι εγώ. Δε μου λέει κάτι να γράφω στον υπολογιστή, γράφω στο χαρτί και μάλιστα με πολυτονικό σύστημα. Τα σημερινά τα παιδιά με τους υπολογιστές έχουν χάσει κάθε επαφή με την σωστή μορφή της Ελληνικής που σε λίγα χρόνια μας βλέπω να καταντάμε να γράφουμε μόνο με ένα έψιλον κι ένα γιώτα όλες τις λέξεις καταργόντας όλα τα υπόλοιπα φωνήεντα και σακατεύοντας την γλωσσική μας παράδοση.

Είστε λάτρης του κλασσικού ροκ και αυτή τη μουσική παίζετε και στην εκπομπή σας. Πόσο πιστεύετε πως αντιλαμβάνονται οι ακροατές σας αυτό το είδος της μουσικής; Δεν θεωρείτε πως ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που διασκεδάζουν με λαικά κομματια ;

Zoυμε σε μια εποχή που υπάρχουν μπουζούκια χωρίς μπουζούκι στην ορχήστρα. Το αυθεντικό λαικό έχει πεθάνει. Κάτι βεγγαλικά τύπου Παντελίδης που εμφανίζονται και κάνουν επιτυχία μερικές σεζόν είναι φαινόμενα των καιρών και θα φύγουν όπως ήρθαν. Διαχρονική μουσική είναι αυτή του Χατζηδάκι, του Θεωδωράκη που θα την ακούς εκατό χρόνια. Έτσι συμβαίνει και με το κλασσικο ρόκ. Το πιο σημαντικό όμως με ένα κομμάτι είναι να μπορεί να σου κολλήσει και να το σιγοτραγουδήσεις…Καλώς ή κακώς δε μπορείς να τραγουδάς στο μπάνιο κάποιο κομμάτι των ACDC, όσο κι αν το γουστάρεις, γιατί δεν είναι σαν το “ Yesterdayyy…all my troubles seemed so far awayyy” των Beatles…Πάντως με τον καιρό, οι ακροατές μου έχουν αρχίσει να οικειοποιούνται το ροκ, να το γουστάρουν , να το ψάχνουν και να το ακούνε…Δεν είναι λίγα τα μηνύματα που λαμβάνω και η «ιεραποστολή» που διαπράττω πάνω στην καλλιέργεια της ροκ μουσικής πιάνει τόπο.

Τι χρειάζεται μια γυναίκα για να είναι ευτυχισμένη δίπλα σε έναν άντρα ;

To απόσταγμα της εμπειρίας μου όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι μια γυναίκα για να μείνει πιστή και υποταγμένη μέσα της σε έναν άντρα, αυτός πρέπει να της προσφέρει τρία βασικά πράγματα : εμπιστοσύνη, υπευθυνότητα ,ασφάλεια. Αν είσαι ειλικρινής απέναντι στη γυναίκα, και της δώσεις το χρόνο να το διασταυρώσει και αν της «γεμίζεις» δυο βασικές τρύπες που οφείλεις να το κάνεις ως άντρας, δηλαδη, την τσέπη και το μ**νί δε θα σε αφήσει ποτέ. Αν τη γυναίκα την καλύπτεις σεξουαλικά και οικονομικά, έχει το κρεβάτι της και το πορτοφόλι της γεμάτο, δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να κοιτάξει άλλον άντρα. Και σαν αντρας, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ να μπορείς να της τα καλύπτεις αυτά τα δυο. Αυτό σημαίνει και άντρας.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το πρωτάθλημα της φετινής SuperLeague;

Στη φετινή Α Εθνική κατηγορία, παίζουν παίκτες οι οποίοι μοιάζουν με τα αυτοκίνητα Isuzu: Είναι παγκοσμίως άγνωστοι. Το μόνο ενδιαφέρον που βρίσκω φέτος είναι στο πολύ δυνατό πρωτάθλημα της Β Εθνικής στην οποία αγωνίζονται ιστορικά και αξιόλογα σωματεία.

Ρονάλντο Ή Μέσι ;

Ο Μέσι εδώ και μια πενταετία δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει με τις επιδόσεις  του και πρόκειται για έναν καταπληκτικό παίκτη. Ο Ρονάλντο είναι δυνατός και ακολουθεί γερά, τον κοντράρει και ίσως και να υπερέχει σε κάποια από τα σημεία. Αλλού είναι το θέμα στους δυο αυτούς τύπους. Ό ενας είναι ο νοικοκύρης κι ο άλλος είναι ο τσόγλανος. Εσύ με ποιόν από τους δύο θα έκανες κέφι να πας ;;;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags