Facebook Pixel Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.
Life
| 2013-09-14 11:15:00

Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.

Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.

Για το πρώτο κάτι γίνεται, για το δεύτερο δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ποτέ.

Η Έλενα Φάκου γράφει με αφορμή το απόφθεγμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ για την Ελλάδα του σήμερα...

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε πεί : «Να φοβάστε τους Έλληνες αν μορφωθούν κι αν ενωθούν.» Για το πρώτο κάτι γίνεται, για το δεύτερο δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ποτέ.

Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική τον τελευταίο καιρό στην Ελλαδα. Πέφτει ξύλο, ανοίγουν κεφάλια, απολύεται πλήθος, αυτοκτονεί κόσμος, βρίζονται στη βουλή, άνθρωπος πετάχτηκε από το λεωφορείο, δέρνονται στις τηλεοράσεις, χαιρετάνε ναζιστικά στο γήπεδο, φοράνε μπλούζες φασιστικών οργανώσεων στα social media,βιάζουν ζώα, σκοτώνουν τα παιδιά τους, περπατάς στο δρόμο και σκοντάφτεις πάνω σε αστέγους, άμοιροι ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή, πολιτισμός, ανάπτυξη, και πάνω απ όλα, δημοκρατία.

Βέβαια, μέσα σε όλα αυτά,υπάρχει ο Στάν, που έχει ως μότο του το «μόνο αγάπη» και που με τα τραγούδια του εμψυχώνει και καθοδηγεί τη νεολαία μας με τη μουσική και τους στίχους του που είναι γεμάτοι νόημα. Επίσης υπάρχουν οι εθνικιστικές εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, που είναι το πρώτο κόμμα παγκοσμίως που πανηγυρίζει έξαλλα επειδή στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να παίρνει 15%.Αυτός ο πανηγυρισμός είναι σα να παίρνει κάποιος 3 στα αρχαία στο Λύκειο και να φωνάζει : Ελληνική φιλολογία έρχoμαι !!!

Κατά τα λοιπά, οι Έλληνες είναι χωρισμένοι ανέκαθεν στα υποσύνολά τους και αλληλοτρώγονται για τις ιδέες τους: Απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που όλοι ξέρουμε πώς διορίστηκαν και γιατί , δε μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους , που όλοι ξέρουμε γιατί τα πήραν, φευγουν οι Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό κι έρχονται αλλοδαποί μετανάστες στην Ελλάδα,που όλοι ξέρουμε ποιοι διώχνουν τους μέν και φέρνουν τους δε, ο Τσοχατζόπουλος απαιτεί να τον αποκαλούν Υπουργό στο δικαστήριο που έχει κατακλέψει για δεκαεφτά γενιές και ο Τίγρης τσακώνεται με τον Μαρινάκη για θέματα ανδρισμού.

Μέσα σε όλα αυτά τα ενωτικά, η Ένωση παίζει στην Τρίτη εθνική κατηγορία κι εγώ ζω για τη μέρα που ο Ερμής Ζωνιανών θα παίξει στο ΟΑΚΑ. Βέβαια, το ελληνικό δαιμόνιο που ποτέ δεν πεθαίνει εκφράστηκε από την εθνική ομάδα μπάσκετ που ύστερα από καμμιά ντουζίνα χρόνια και βάλε, νίκησε την Ισπανία και έδωσε μερικές ελπίδες στο φίλαθλο κοινό επιβεβαιώνοντας την ακόλουθη φράση : «Η καλή ομάδα, είναι σαν την καλή γκόμενα. Η την κατακτάς, ή την χαιρετάς». Συγχαρητήρια παιδιά και καλή επιτυχία στη συνέχεια!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags