Facebook Pixel Νο1 Μπολτ και Φέλιξ!
| 2012-11-25 00:41:00

Νο1 Μπολτ και Φέλιξ!

Νο1 Μπολτ και Φέλιξ!

Ο Γιουσέιν Μπολτ και η Άλιξον Φέλιξ τιμήθηκαν το Σάββατο (24/11) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου στη Βαρκελώνη, ως οι κορυφαίοι σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, για τη χρονιά που φεύγει.

Αυτή τη φορά το ραντεβού των κορυφαίων δόθηκε στην Ισπανία και όχι στο Μόντε Κάρλο. Οι «μεγάλοι» του παγκόσμιου στίβου έδωσαν το παρών στο καθιερωμένο ετήσιο Gala της IAAF για να παραλάβουν τα βραβεία τους για τις επιδόσεις τους για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Γιουσέιν Μπολοτ και Άλισον Φέλιξ συγκέντρωσαν τα φώτα, με τον Τζαμαϊκανό πρωταθλητή να βραβεύεται για τέταρτη φορά στην καριέρα του, και όχι άδικα, βεβαίως, μετά το θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Για την Φέλιξ, αντίθετα, χρυσή Ολυμπιονίκη στα 200μ και στη σκυταλοδρομία, ήταν η πρώτη φορά. Οι δυο τους, πάντως, το 2003 είχαν παραλάβει και πάλι μαζι το βραβείο για το «ανερχόμενο αστέρι» της χρονιάς.

Ο πρωταθλητής των 110μ με εμπόδια και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόε Έιρις Μέριτ, πήρε το βραβείο για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του όλη τη χρονιά, ενώ ο Ντέιβιντ Ρουντίσα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ και χρυσός ολυμπιονίκης στα 800μ, αυτό της εμφάνισης της χρονιάς.

Ο Κέσορν Γουόλκοτ και η Αντονίκ Στράχαν ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι νέοι αθλητές, ενώ ο προπονητής Γκλεν Μιλς βραβεύθηκε για την προσφορά του στον στίβο.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags