Facebook Pixel Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ηλιάδης!
| 2013-12-23 15:20:00

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ηλιάδης!

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ηλιάδης!

Μπορεί σε ατομικό επίπεδο να έκλεισε τη χρονιά του στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο, ωστόσο ο Ηλίας Ηλιάδης τις τελευταίες ώρες πρόσθεσε στο βιογραφικό του έναν ακόμη τίτλο μέσα στο 2013: ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τον σύλλογό του, την γερμανική Tsv Abensberg, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι.

Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, ο οποίος μέσα στη χρονιά κατάφερε να κατακτήσει το πέμπτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (σ.σ. χάλκινο στο Ρίο ντε Τζανέιρο), έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συλλόγων με την Tsv Abensberg. Συμμετείχε σε τρεις από τους τέσσερις αγώνες του γερμανικού συλλόγου στην κατηγορία των -90 κιλών, σημειώνοντας ισάριθμες νίκες, συμπεριλαμβανομένου και αυτή στον τελικό απέναντι στην διοργανώτρια Levallois Sc Judo.

Ο Ηλίας Ηλιάδης στον α` γύρο απέναντι στην Carabinieri Roma επικράτησε με Ippon του Τζιοβάνι Κάρολο, στον β` γύρο νίκησε τον Νικίτα Σιρομπόκοφ της Adygea Maykop, ενώ τρίτωσε τις νίκες του στον τελικό με αντίπαλο τον Αλεξάντρ Ιντίρ.

Να σημειωθεί ότι και πέρυσι η Tsv Abensberg είχε κατακτήσει την κορυφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συλλόγων, παρόντος μάλιστα και του Έλληνα τζουντόκα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags