Facebook Pixel Tέσσερις τρόποι για να μην καταστραφείτε απ'το πόκερ
| 2013-12-24 23:34:00

Tέσσερις τρόποι για να μην καταστραφείτε απ'το πόκερ

Tέσσερις τρόποι για να μην καταστραφείτε απ'το πόκερ

Ο Alec Torelli είναι ένας επαγγελματίας παίκτης που δημοσιεύει στρατηγικά άρθρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έχει στο ενεργητικό του $1.5 εκατομμύριο έπαθλα από τα live τουρνουά και πάνω από $500.000 σε online events. Στο τελευταίο του άρθρο στρατηγικής περιγράφει τους τρόπους εκείνους για να μην καταστραφεί το bankroll σας.

"Τα χρήματα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τον παίκτη του πόκερ. Όταν δεν έχεις χρήματα δεν μπορείς να παίξεις. Κατά κάποιο τρόπο φαίνεται δύσκολο όταν βρίσκεσαι σε μεγάλα swings, το να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις και το τι τελικά κάνεις είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Ήταν καλοκαίρι του 2008 και είχα ένα απίστευτο upswing. Ένα τεράστιο heater, κέρδιζα, ξόδευα και ζούσα με την πεποίθηση ότ αυτό θα κρατούσε για πάντα. Είναι απίστευτο πως ένα παιχνίδι μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ανίκητος.

Το πόκερ όμως έχει ένα τρόπο να μας ταπεινώνει. Αρκετά δολάρια αργότερα, πήρα ένα ακριβό μάθημα: το να κερδίζεις δεν είναι δίνει την αντίστοιχη χαρά σε σχέση με τη λύπη που έχεις όταν χάνεις. Πρακτικά, όσα περισσότερα χρήματα έχεις τόσο λιγότερο ανησυχείς για το αν πρέπει να κερδίσεις για να ζήσεις.

Μου πήρε περίπου ένα χρόνο για να ανακάμψω. Κατέβηκα πάρα πολύ στα stakes και έκανα αυτό που μπορούσα. Στόχευσα στο πως να διαχειρστώ τα χρήματα και ακολούθησα κάποιους κανόνες για το τι όρια θα παίζω ή πότε να προσπαθώ σε μεγαλύτερα stakes. Δείτε τι έμαθα:

1. Βάζε στόχους

Η διαδικασία του να βάζεις στόχους είναι μεγάλη: Πρέπει να έχεις κίνητρα για να παίζεις το καλύτερο σου παιχνίδι, να το κάνεις πιο διασκεδαστικό, να ελέγχεις την πρόοδο σου. Το δελεαστικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι ότι σε ένα μεγάλο παιχνίδι μπορείς να κερδίσεις πάρα πολλά χρήματα σε ένα μόνο session. Αν όμως ξέρω ότι αυτό το μήνα θέλω να παίξω 100 ώρες και να κερδίσω $10.000 (δηλαδή περίπου $100 την ώρα), ξαφνικά είμαι λιγότερο υποχρεωμένος να παίζω σε μεγαλύτερα stakes για να φτάσω το στόχο μου. Όταν έχω ένα στόχο που αποτελεί κίνητρο διαμορφώνω και τις προτεραιότητες μου να είμαι λιγότερο παρορμητικός και να σκέφτομαι σε βάθος χρόνου.

2. Μετατόπισε την προσοχή σου

Όταν κάποιος με ρωτάει πως τα πάω στο πόκερ του απαντάω ότι είμαι στα λεφτά μου. Η λογική είναι η εξής. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το τώρα και το τώρα δεν αλλάζει. Ό,τι downswing και να είχα ή κάποια παρτίδα που έχασα ανήκει στο παρελθόν.

Πως λοιπόν ερμηνεύω τον όρο, “Κερδίζω;” Έχει κάποια διαφορά σήμερα; Μία εβδομάδα μετά ή ένα χρόνο; Πάντα θα είμαι πάνω ή κάτω στα κέρδη. Η απάντηση εξαρτάται από το πως καθορίζω εγώ το χρόνο. Τα κέρδη και οι απώλειες υπάρχουν μόνο στο μυαλό σας. Στην παρούσα στιγμή είσαι πάντα στα λεφτά σου.

Έτσι αν είμαι συνέχεια even κάθε παρτίδα είναι η πρώτη μου παρτίδα. Το μόνο που με απασχολεί είναι αν οι αντίπαλοι μου παίζουν διαφορετικά εξαιτίας αυτής της σκέψης μου.

Το Strobe του Paradise Poker σε περιμένει για ατελείωτη δράση.

3. Παίζε αδιάφορα

Θέλω να είμαι άνετος στο παιχνίδι μου ώστε να μην σκέφτομαι δύο φορές αν θα κάνω μπλόφα ή all in, ωστόσο με ενοχλεί ακόμα αν με κάνουν call.

4. Δοκίμασε τον εαυτό σου

Παίζω με σχετική αδιαφορία όταν δεν με απασχολεί τι φύλλα θα έρθουν.

Να θυμάστε, η δουλειά ενός επαγγελματία είναι να επεξεργάζεται τις πληροφορίες και να τις χρησιμοποιεί για να βγάλει την καλύτερη απόφαση χωρίς να τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Μπορώ να κερδίζω πολλά χωρίς να με επηρεάζει συναισθηματικά. Μετά που θα τελειώσει το session, είμαι ελεύθερος να το γιορτάσω.

Το να χάσεις ένα εκατομμύριο δεν είναι πρόβλημα… αν έχεις ένα δισεκατομμύριο. Ανεξάρτητα από τα stakes, πρέπει να έχεις ένα bankroll για να αντέχεις τα swings.

Τι swing να περιμένεις; Στα cash games ένα bankroll των 60 buy ins είναι απαραίτητηο. Σε ένα τραπέζι $50/$100 με $10.000 buy in θέλεις $600.000. Ακόμα περισσότερα θέλεις στα τουρνουά. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ την έννοια variance και στα τουρνουά αυτό είναι μεγαλύτερο, όπου ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο μπορεί για μία ζωή να μην κερδίσει.

Επίσης μην μπερδεύετε το bankroll σας με τα κέρδη. Δεν είναι το ίδιο. Το τελευταίο μπορεί να αποτελεί κομμάτι της πίτας που μπορείτε να απολαύσετε. Πάντα να παίζετε με τα χρήματα που προορίζονται για το πόκερ και δεν θα χάσετε ποτέ."

ΠΗΓΗ: pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags