Facebook Pixel "Σχεδιάζουμε ένα μικρό αθλητικό κέντρο"
| 2014-03-09 18:05:00

"Σχεδιάζουμε ένα μικρό αθλητικό κέντρο"

"Σχεδιάζουμε ένα μικρό αθλητικό κέντρο"

Ο Ηλίας Μιχαλαριάς σε δηλώσεις του στον Alpha FM αναφέρθηκε στο πλάνο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την έκταση δίπλα στη Λεωφόρο, ενώ αποκάλυψε την επιθυμία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και σχολίασε τη σχέση με τον Γιώργο Καμίνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλία Μιχαλαριά, στο ραδιοφωνικο σταθμό Alpha Fm:

Για την έλλειψη χρημάτων και τα οικονομικά προβλήματα:

Θέλουμε ο Παναθηναϊκός να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενος, αυτό είναι το όραμα μας. Δεν μπορούμε να γυρνάμε με το τενεκεδάκι σαν ζητιάνοι και να λέμε δώσε και δώσε. Το κάναμε, αλλά δεν είναι η λύση.

Για το ποιοι επώνυμοι παναθηναϊκοί έχουν συνδράμει οικονομικά:

Μας έχουν βοηθήσει ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο κύριος Πατέρας, ο κύριος Πολέμης, ο κύριος Αλαφούζος με δικά του χρήματα και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο:

Ο κύριος Παύλος, γιατί έτσι τον βλέπουμε εμείς οι οπαδοί, είναι ο κορυφαίος παράγοντας που έχω γνωρίσει στον ελληνικό αθλητισμό. Το αποδεικνύουν τα έξι ευρωπαϊκά που έχει κατακτήσει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Έχω ακούσει ιστορίες από τους μεγαλύτερους ότι κάποτε καθόταν στο καμαράκι στον «Τάφο του Ινδού» και παρακολουθούσε όλες τις προπονήσεις.

Για τη σχέση του κόσμου με τον Ερασιτέχνη:

Θέλουμε να συνδέσουμε τον κόσμο με τον αθλητισμό μέσω του Παναθηναϊκού. Θέλουμε να κρατήσουμε τον κόσμο δίπλα στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον κόσμο δίπλα του και από αυτόν εξαρτάται, όχι από τους παράγοντες.

Για το αίτημα του Ερασιτέχνη για την παραχώρηση του skate park:

Έχουμε ζητήσει να φτιάξουμε ένα μικρό αθλητικό κέντρο με ανοιχτά γήπεδα, γιατί δεν επιτρέπονται μεγάλες παρεμβάσεις. Αναλαμβάνουμε το κόστος της κατασκευής και τη φύλαξης και δεχόμαστε να παραχωρούμε κάποιες ώρες στους δημότες και στα σχολεία στην γύρω περιοχή.

Ήδη, με τα σχολεία έχουμε συνεργασία. Χρησιμοποιούμε κάποιες αίθουσες τους για το πινκ πονγκ και τους παραχωρούμε τα πρωινά τον «Τάφο του Ινδού» για προπόνηση. Θέλουμε και τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στην Τσόχα, να βάλουμε μία τέντα και ένα καλύτερο παρκέ και το γήπεδο μπάσκετ στο σταθμό του Μέτρου στην Πανόρμου, να τα αξιοποιήσουμε προς όφελος όλων.

Για το τι συνέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Πέμπτης:

Την Πέμπτη μου είπαν από το Δήμο ότι το αίτημα μας θα ψηφιζόταν από το Δημοτικό Συμβούλιο και μου ζήτησαν να παραστώ γιατί ίσως παρουσιάζονταν αντιδράσεις, ώστε να είμαι εκεί και να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Ερασιτέχνη. Όμως, δεν το έφεραν καν σε συζήτηση με τη δικαιολογία ότι υπάρχει αντίδραση από τον πρόεδρο του 7 Δημοτικού Διαμερίσματος.

Θα πάμε στο Συμβούλιο του Διαμερίσματος την επόμενη Τετάρτη να συζητηθεί το θέμα. Θέλω να έρθουν και οι κάτοικοι, γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση. Ο Παναθηναϊκός είναι μέρος της περιοχής των Αμπελοκήπων και σέβεται την περιοχή του. Δεν ζητάμε κάτι οικτρό. Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού και δεν θεωρώ ότι θα προκύψουν αντιδράσεις. Τώρα, εάν κάποιοι δεν κατανοούν ότι ένας οργανωμένος χώρος αθλητισμού είναι καλύτερος από μία αλάνα, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Για τη διάθεση διαπραγμάτευσης που έχει ο Ερασιτέχνης:

Μου επιδόθηκε μία επιστολή γονέων και μου έγραφαν ότι στην αλάνα κάνουν προπόνηση παιδιά τα οποία θα διαγωνιστούν στα ΤΕΦΑΑ και στις στρατιωτικές σχολές. Το σέβομαι, εκτιμώ ότι είναι αλήθεια. Ας έρθουν, να τα βάλουμε κάτω και με θετική διάθεση να βρούμε λύσεις. Όλα γίνονται.

Για το σχέδιο του Ερασιτέχνη για την έκταση δίπλα στο γήπεδο της Λεωφόρου:

Θέλουμε να δημιουργήσουμε γήπεδα τένις, ίσως και κάποιο κουλουάρ στίβου. Ο Παναθηναϊκός θέλει να δημιουργήσει ακαδημίες και τα παιδιά θα πληρώνουν ένα μικρό ποσό για να εντάσσονται. Αλλά μην φανταστείτε ότι βγάζουμε πολλά λεφτά. Τα έξοδα του τμήματος βγαίνουν. Ο Ερασιτέχνης είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο.

Μου έλεγε μία σύμβουλος την Πέμπτη να φτιάξει τα γήπεδα ο Δήμος. Γιατί δεν το κάνει; Εάν μπορούσε θα τα είχε φτιάξει. Μακάρι να το έκανε. Τότε ο σύλλογος θα γλύτωνε τα έξοδα κατασκευής και έπαιρνε ώρες προπόνησης από το έτοιμο γήπεδο.

Για την προσφυγή κατά του κύρους του ΠΔ:

Τον Σεπτέμβρη καταθέσαμε μία αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος της Διπλής Ανάπλασης, διότι επαναφέρει ανενεργές διατάξεις του προηγούμενου νόμου. Θέλουμε να φύγει το ΠΔ και ζητάμε να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα γκρεμιστεί το γήπεδο μας χωρίς να έχουμε πάρει γήπεδο ποδοσφαίρου και εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Για το ότι ο Γιαννακόπουλος θέλει γήπεδο μπάσκετ στο Βοτανικό:

Εφόσον μιλάμε για τη Διπλή Ανάπλαση, γιατί δεν έχει γήπεδο μπάσκετ; Εμένα μου έθεσε το θέμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε συνάντηση που είχαμε. Πληρώνει τόσα λεφτά στο ΟΑΚΑ, γιατί να μην αποκτήσει δικό του κλειστό; Κάποια στιγμή το γήπεδο μπάσκετ είχε βγει εκτός του σχεδιασμού της Διπλής Ανάπλασης, αλλά τώρα το Δημήτρης το έθεσε ξανά. Το αρχικό σχέδιο το προέβλεπε, αλλά τελικά ακυρώθηκε λόγω των… κορμοράνων.

Για την απαίτηση του Ερασιτέχνη για τη Διπλή Ανάπλαση: Το ζητούμενο για εμάς είναι ότι δίνουμε ένα γήπεδο με βάση για όλα τα αθλήματα και θέλουμε κάτι ανάλογο. Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο. Έρχεται ο Δήμος και παρεμβαίνει υπέρ του ΠΔ; Γιατί το κάνει; Θέλει να γκρεμιστεί η Λεωφόρος; Εμείς δεν θα το δεχτούμε πριν πάρουμε έτοιμο και ανοιχτό το νέο γήπεδο.

Η Διπλή Ανάπλαση είναι νόμος του κράτους, τη σεβόμαστε, αλλά θέλουμε να γίνει ένας δίκαιος νόμος. Ότι δίνεις, παίρνεις, αυτό ισχύει στη ζωή. Αν ποτέ χάσουμε τη Λεωφόρο – χτύπα ξύλο – να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Έχουμε κάνει παρέμβαση και στον ΟΡΣΑ, γιατί στο σχέδιο πόλης που δεν έχει συμπεριλάβει το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ δεν έχουν χωροθετήσει ούτε το γήπεδο στο Βοτανικό. Το προβλέπουν γενικά και αόριστα.

Για την... κρυφή πρόταση του Δήμου της Αθήνας: Μας πρότειναν να αποσύρουμε την προσφυγή κατά του ΠΔ και να μας δώσουν τους χώρους με τα γήπεδα στην Τσόχα. Εμείς ως διοίκηση οφείλουμε να προστατεύσουμε τον Ερασιτέχνη. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής μας για τις 2 Απρίλη, ξαφνικά αναβλήθηκε και η συζήτηση για την παραχώρηση του χώρου της Τσόχα. Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματα σας. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags