Facebook Pixel Νέα εκτίμηση - ΣΟΚ: "Αν ανοίξει τα μάτια του θα..."!
| 2014-05-11 09:00:00

Νέα εκτίμηση - ΣΟΚ: "Αν ανοίξει τα μάτια του θα..."!

Νέα εκτίμηση - ΣΟΚ: "Αν ανοίξει τα μάτια του θα..."!

Τι λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κεϊμπριτζ, Πίτερ Χάτσινσον, για την πορεία του Μίκαελ Σουμάχερ και τι τρομακτικό αποκαλύπτει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό "Focus".

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος, αν ξυπνήσει από το κώμα, εκτιμάει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κεϊμπριτζ, Πίτερ Χάτσινσον.

Ο άσος της Φόρμουλα 1, που παραμένει σε κώμα εδώ και 134 ημέρες, θα πρέπει να μάθει πάλι από την αρχή πώς να περπατάει, να μιλάει και να τρώει.

"Θα έρθει πίσω σε έναν κόσμο που δεν θα γνωρίζει", εξηγεί ο καθηγητής και σημειώνει ότι "δεν μπορεί κάποιος να πατήσει ένα κουμπί και ο ασθενής να επανέλθει".

Την ίδια ώρα, το έγκυρο περιοδικό "Focus" της Γερμανίας αναφέρει: "Ο Σουμάχερ φαίνεται να έχει κερδίσει τη μάχη με το θάνατο. Αλλά εξακολουθεί να έχει μπροστά του τον αγώνα για τη ζωή" και συνεχίζει "θα επιστρέψει σε έναν κόσμο που τα πάντα θα έχουν αλλάξει, σε μια πραγματικότητα που δεν έχει συνηθίσει. Δεν θα είναι ποτέ πια ο Σουμάχερ. Θα πρέπει να βρει το δρόμο για να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες και τις νέες ανάγκες".

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Ελβετού σκιέρ, Ντάνιελ Άλμπρεχτ, που έμεινε κι εκείνος σε κώμα επί τρεις εβδομάδες μετά από ατύχημα. "Όταν κάποιος ξυπνάει, πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν", λέει.

Πριν από δύο ημέρες η μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ δήλωσε με επίσημη ανακοίνωση πως ο πρώην πιλότος κάποιες στιγμές δείχνει σημάδια συνείδησης.

"Ο Μίκαελ παρουσιάζει πρόοδο με τον τρόπο του. Είναι στιγμές που δείχνει πως ανακτά τις αισθήσεις του και ξυπνάει. Βρισκόμαστε στο πλευρό του σε αυτή τη μακρά και δύσκολη μάχη μαζί με την (ιατρική) ομάδα του νοσοκομείου στη Γκρενόμπλ και διατηρούμε την αισιοδοξία μας".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags