Facebook Pixel Αποκλείστηκε ο Κύργιος
| 2014-07-02 22:24:00

Αποκλείστηκε ο Κύργιος

Αποκλείστηκε ο Κύργιος

Η πορεία του Νικ Κύργιος στο τουρνουά του Wimbledon σταμάτησε στον Μίλος Ράονιτς. Mια μέρα μετά τον θρίαμβό του επί του Ράφαελ Ναδάλ, ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός γνώρισε την ήττα με 7-6(4), 2-6, 4-6, 6-7(4) από τον Καναδό κι έμεινε εκτός ημιτελικών.

Ο Ελληνοαυστραλός και ο Καναδός βάδιζαν γκέιμ-γκέιμ στο πρώτο σετ, το οποίο τελικά κατέκτησε ο 19χρονος με 7-4 στο τάι-μπρέικ.

Ο Νικ Κύργιος προηγήθηκε δύο φορές στο δεύτερο σετ (1-0 και 2-1), εν συνεχεία όμως, ο Μίλος Ράονιτς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με πέντε συνεχόμενα γκέιμ έφτασε στο 6-2.

Μεγαλύτερη αντίσταση πρόβαλε ο τενίστας από την Καμπέρα στο τρίτο σετ, αλλά το τελικό 6-4 υπέρ του Καναδού ανέτρεψε τα δεδομένα του αγώνα, ο οποίος απέκτησε ξανά ενδιαφέρον στο τέταρτο σετ.

Αυτό ήταν το δεύτερο σετ που κρίθηκε στο τάι-μπρέικ, με τη διαφορά ότι ο νικητής ήταν διαφορετικός. Ο Ράονιτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα (7-4) στον Κύργιο και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Γουίμπλεντον, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 23χρονος, ο οποίος τελείωσε το ματς με έναν άσο ταχύτητας 214χλμ. (συνολικά έκανε 39 άσους), έγινε ο πρώτος Καναδός που φτάνει σε ημιτελική φάση Grand Slam από καταβολής Όπεν (1968).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags