Facebook Pixel Συγκλονιστικός και στις δηλώσεις του ο Γιαννιώτης – Τι είπε για τον τερματισμό! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-08-16 18:20:00

Συγκλονιστικός και στις δηλώσεις του ο Γιαννιώτης – Τι είπε για τον τερματισμό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικός και στις δηλώσεις του ο Γιαννιώτης – Τι είπε για τον τερματισμό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης μίλησε για την φοβερή του κούρσα στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, αλλά και για το χρυσό μετάλλιο που έχασε για μία χεριά. ΤΡΟΜΕΡΟΣ…
 

Ο Έλληνας κολυμβητής δήλωσε πως στα τελευταία μέτρα της κούρσας είχε κλείσει τα μάτια από τον πόνο και την κούραση, λέγοντας πως νιώθει σαν να κατέκτησε το χρυσό, το οποίο όμως ξεκαθάρισε ότι δίκαια πήγε στον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν!

Αναλυτικά μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο ασημένιος Ολυμπιονίκης ανέφερε: «Σήμερα και κυρίως στα τελευταία μέτρα είπα στον εαυτό μου «Σπύρο δώσε τα πάντα που έχεις».

Για τον τερματισμό του: «Η αλήθεια είναι πως είχα κλείσει τα μάτια από τον πόνο, δεν μου βγήκε η χεριά, αυτό συμβαίνει. Ήταν δύσκολα τα τελευταία χρόνια έχω κουραστεί πολύ και οι κόποι δικαιώθηκαν. Επειδή έχω κουραστεί τόσο πολύ σήμερα ήθελα να το κάνω, ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου στο βάθρο, το φαντάστηκα στα τελευταία εκατό μέτρα. Έσφιξα τα δόντια, προσπάθησα για το καλύτερο και ήρθε το καλύτερο».

Για το τέλος της καριέρας του: «Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο φινάλε. Σίγουρα θα ήθελα την πρώτη θέση, την ήθελα, αλλά το βάθρο ήταν το απωθημένο μου τόσο χρόνων και δεν περίμενα καλύτερο φινάλε».

Για το αν έπρεπε να δοθεί χρυσό και στους δύο μιας και τερμάτισαν στον ίδιο χρόνο: «Όχι όχι σε καμία περίπτωση. Με κέρδισε δίκαια δεν μου βγήκε η χεριά δεν έπρεπε να μας δώσουν από ένα χρυσό».

Για την κούρσα: «Μετά την Βαρκελώνη και το Παγκόσμιο είχα πει στον εαυτό μου πως θα ξεκινήσω για τους Ολυμπιακούς στο Ρίο από την στιγμή που έγινε γνωστό πως θα γίνουν στην θάλασσα. Γενικά στους αγώνες στη θάλασσα είμαι καλύτερος από ότι σε λίμνες. Είχαμε πως μην φτάσουμε στα τελευταία εκατό με όλους και όμως κατάφερα να ξεφύγω. Εγώ έκανα άνοιγμα λίγο πιο νωρίς ο Ολλανδός κατάφερε να μπει στα νερά μου και με κέρδισε».

Για το που αφιερώνει το μετάλλιο: «Το αφιερώνω στον προπονητή μου που έκανε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια τόσα χρόνια, στους γονείς μου στην οικογένειά μου, στην γυναίκα μου φυσικά και σε όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και με βοήθησαν τους το αφιερώνω».

Για τα δάκρυά του: «Αυτά είναι δάκρυα χαράς».
 

Για τον τελικό απολογισμό του και το τέλος της καριέρας του: «Από την ώρα που τελείωσα, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Το έχω μέσα που πολύ έντονο ακόμη. Δεν ξέρω τι να πω, δεν έχω λόγια. Είναι πολύ όμορφο το αποτέλεσμα, ήρθα για να μπω στο βάθρο και τα κατάφερα. Τα νεότερα παιδιά είναι πολύ δυνατοί αθλητές άλλωστε. Οι δυσκολίες πάντα υπάρχουν, τώρα δεν τις σκέφτομαι. Τώρα είναι όλα εύκολα μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Νομίζω αυτό που μένει είναι τα τελευταία λεπτά της κούρσας, ήμουν μαχητής και αυτό που ήθελα το πήρα. Στο Σίδνεϊ, στους πρώτους μου Ολυμπιακούς, όταν μπήκα στο στάδιο ονειρευόμουν να πάρω κάποτε ένα μετάλλιο. Μετά από τόσα χρόνια κούρασης, επιμονής, υπομονής, αμφιβολιών, χαρών και λυπών, ήρθε το αποτέλεσμα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags