Facebook Pixel «Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή»
| 2016-09-28 21:25:00

«Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή»

«Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Πηγής Δεβετζή που εκτός της Οσάκα φέρεται να βρέθηκε θετικό δείγμα της μετά από επανέλεγχο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, η Ελληνίδα αθλήτρια έχασε από την IAAF και τη ΔΟΕ τα χάλκινα μετάλλια στο τριπλούν που κατέκτησε στο Παγκόσμιο της Οσάκα το 2007 και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Τα αποτελέσματά της για το παραπάνω χρονικό διάστημα ακυρώθηκαν και στους πίνακες των αποτελεσμάτων δεν υπάρχει το όνομά της.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκαθάρισε το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποσταλεί έγγραφο της ΔΟΕ στην ΕΟΕ, με το οποίο να καλείται η αθλήτρια να επιστρέψει το μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του Δημητρακόπουλου:

«Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Προς υλοποίηση της άνω εντολής έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, εν όψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη.

Κατηγορηματικά διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη Δ.Ο.Ε. , η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή.

Όσο αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF, αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε., περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS).»



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags