Facebook Pixel Δέκα χρόνια από τη δολοφονία Φιλόπουλου
| 2020-03-29 08:17:00

Δεκατρία χρόνια από τη δολοφονία Φιλόπουλου

Sportdog Team
Δεκατρία χρόνια από τη δολοφονία Φιλόπουλου

Η δολοφονία που συγκλόνισε τη χώρα μας.

Ήταν 29 Μαρτίου 2007. Ακριβώς πριν από 13 χρόνια όταν ο Μιχάλης Φιλόπουλος, ένας οπαδός του Παναθηναϊκού έπεφτε νεκρός στη λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος της Παιανίας.

Ο 22χρονος οπαδός του τριφυλλιού μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου ραντεβού θανάτου, όπως λένε τις συμπλοκές μεταξύ οπαδών, μεταξύ των δύο αιωνίων. Η φωτογραφία άλλωστε που βγήκε στο φως της δημοσιότητας και τον έδειχνε αιμόφυρτο να κείτεται στο οδόστρωμα έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων αλλά και δίνοντας το έναυσμα, κατά κάποιο τρόπο, προκειμένου να αρχίσουν οι έρευνες για τα προγραμματισμένα ραντεβού θανάτου.

Η δολοφονία του προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη χώρα μας αλλά πυροδότησε τους αστυνομικούς να αρχίσουν μία μεγάλη έρευνα για τους οργανωμένους οπαδούς.

Το παιχνίδι βόλεϊ Γυναικών και το ραντεβού θανάτου

Ένα παιχνίδι βόλεϊ Γυναικών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου 2007 στην Παιανία, για το κύπελλο. Δεδομένου ότι αυτό ήταν μια εκδήλωση των Γυναικών, δεν υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη στην περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν οργανωμένοι και μη οπαδοί (αλλά και χούλιγκαν) και από τις δύο πλευρές βρήκαν την ευκαιρία να οργανώσουν μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση που δεν μπορούσε να εμποδίσει κανείς. Υπολογίζεται ότι 400 άτομα ήξεραν για το ραντεβού που είχαν δώσει οι οπαδοί των αιωνίων.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στο Χαλάνδρι ενώ του Ολυμπιακού στον Πειραιά. Και έτσι έφτασαν στην Παιανία όπου μετά τις ακατάπαυστες συγκρούσεις έπεσε νεκρός ο Μιχάλης Φιλόπουλος.

Η Αστυνομία αντέδρασε γρήγορα και έκανε εφόδους σε πολλά κλαμπ οπαδών με αποτέλεσμα την κατάσχεση όπλων ναρκωτικών κ.ά. ενώ πριν από λίγο καιρό τα άτομα που είχαν εντοπιστεί από την αστυνομία για τη δολοφονία του, δικάστηκαν και τους επιβλήθηκαν «βαριές καμπάνες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags