Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος ήταν ο αθλητής/αθλήτρια της χρονιάς; (Poll)
| 2017-12-31 09:00:00

Ποιος ήταν ο αθλητής/αθλήτρια της χρονιάς; (Poll)

του Δημήτρη Χατζή
Ποιος ήταν ο αθλητής/αθλήτρια της χρονιάς; (Poll)

Μπείτε στη δημοσκόπηση του Sportdog.gr και ψηφίστε!

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ;

1. ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Στο πάνθεον των πιλότων της Formula 1 πέρασε ο Bρετανός Λιούις Χάμιλτον ο οποίος κατέκτησε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του. Ο Λιούις Χάμιλτον είναι πλέον νο πιο πετυχημένος Βρετανός, καθώς ξεπέρασε τους τρεις τίτλους του Τζάκι Στιούαρτ. Επίσης, έγινε ο πέμπτος οδηγός στην ιστορία του σπορ, που έφτασε τους τέσσερις τίτλους!

2. ΦΛΟΪΝΤ ΜΕΙΓΟΥΕΔΕΡ

Ο Φλόιντ Μέιγουέδερ στις 27 Αυγούστου τελείωσε στο ρινγκ του Λας Βέγκας τον Ιρλανδό μαχητή του ΜΜΑ, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, στον δέκατο γύρο με νοκ άουτ και έφτασε τις 50 νίκες (ρεκόρ 50-0) σε ηλικία 40 ετών!

 Ο αήττητος μποξέρ προσπέρασε στις νίκες τον θρυλικό Ρόκι Μαρτσιάνο (49-0, αλλά είχε αποσυρθεί 31 ετών) και αποχωρεί στην κορυφή από την ενεργό δράση, βάζοντας στην τσέπη και 300 εκατ.δολάρια.

3. MΑΡΚ ΜΑΡΚΕΘ

Το «τρομερό παιδί» του Moto GP στα 24 του πάει να εξελιχθεί σε θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα για 4η φορά! Ο 24χρονος Καταλανός αναβάτης της HONDA έχει διαλύσει όλα τα ρεκόρ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 2010 ήταν πρωταθλητής στην κατηγορία 125cc και το 2012 ήταν πρωταθλητής κόσμου στο Moto2! Πραγματικό φαινόμενο...

4. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Το χαμογελαστό κορίτσι από την Παλλήνη, που είναι μόνιμη κάτοικος ΗΠΑ, κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το Λονδίνο, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης και στον κλειστό στίβο! Άξια διάδοχος της «τσαρίνας των αιθέρων», Γέλενα Ισινμπάγεβα, είναι θέμα χρόνου να σπάσει και το παγκόσμιο ρεκόρ της Ρωσίδας. Μακράν η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια της χρονιάς.

5. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» μετά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2016 φέτος κατέλαβε την πρώτη θέση στο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy 2017” με 15,466 βαθμούς, αφού εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,30, ενώ τον Απρίλιο κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Ναι ρε φίλε, που λέει και ο ίδιος, μόλις ολοκληρώνει το πρόγραμμα του!

6. ΓΙΟΥΣΕΙΝ ΜΠΟΛΤ

Πώς να ξεχάσει κανείς το βράδυ της 14ης Αυγούστου; Ο κορυφαίος ίσως σπρίντερ όλων των εποχών, στην τελευταία κούρσα της τεράστιας καριέρας του, στα 4x100 με την ομάδα της Τζαμάικα, δεν κατάφερε καν να τερματίσει, όμως 67.000 άνθρωποι στο Λονδίνο του χάρισαν ένα συγκινητικό standing ovation... Aναμφισβήτητα, ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς. 

7. ΝΑΦΙΣΑΤΟΥ ΤΙΑΜ

Τι να πει κανείς για την 23χρονη υπέρ-αθλήτρια από το Βέλγιο; Παρότι μας... πλήγωσε, γιατί νίκησε τη Στεφανίδη στον διαγωνισμό της IAAF για την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς, ήταν απλά καταπλκτική... Χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο στο Παγκόσμιο, χρυσό στο κλειστό στο Ευρωπαϊκό, κατάφερε να κάνει ρεκόρ Βελγίου στον ακοντισμό (!), ούσα επταθλήτρια. Απλά, δεν παίζεται!

8. ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Ο για πολλούς GOAT (=greatest of all time, καλυτερος όλων των εποχών) του τέννις μέσα στο 2017 κατέκτησε το Αυστραλιανό OPEN, το Ουίμπλεντον, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, ενώ συνολικά έφτασε τους 95 τίτλους! Παρεμπιπτόντως, πλέον είναι ο δεύτερος τενίστας πλέον σε κατακτήσεις τίτλων πίσω μόνο από τον Τζίμι Κόνορς που έχει 109! Στα 36 του συνεχίζει απλά να είναι εκπληκτικός...

9. ΣΕΡΕΝΑ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

Ούτε η εγκυμοσύνη της (σ.σ. γέννησε ένα κοριτσάκι τον Σεπτέμβριο) τη σταμάτησε το 2017 να κατακτήσει το 7ο της Αυστραλιανό OPEN (ρεκόρ) και να φτάσει συνολικά τους 23 τίτλους, ούσα δηλαδή η τενίστρια με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία! Μάλιστα, η 35 χρονη πλέον Σερένα αναμένεται μέσα στο 2018 να επιστρέψει στα κορτ, έτοιμη για νέα ρεκόρ!

10. ΜΟΥΤΑΖ ΕΣΑ ΜΠΑΡΣΙΜ

«Το μαργαριτάρι του Κατάρ»,  «ο νέος Σοτομαγιόρ» είναι κάποια μόνο από τα προσωνύμια του καλύτερου αθλητή για τον στίβο μέσα στο 2017. Ο 26χρονος άλτης ύψους από το Κατάρ (με καταγωγή από το Σουδάν) κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με άλμα 2,35μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ είναι 2,43 από το 2014 και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! Τρομερή τεχνική, φοβερός αθλητής...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags