Facebook Pixel Απίστευτος ΑΕΚτζής: «Χάρηκα με Ολυμπιακό, θέλω Παναθηναϊκό»
| 2018-06-11 09:05:00

Απίστευτος ΑΕΚτζής: «Χάρηκα με Ολυμπιακό, θέλω Παναθηναϊκό», «Ποια διαιτησία;» - «Πολύ ξύλο...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίστευτος ΑΕΚτζής: «Χάρηκα με Ολυμπιακό, θέλω Παναθηναϊκό», «Ποια διαιτησία;» - «Πολύ ξύλο...»

Έλληνας άσος της Ένωσης σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Στην απειρία απέδωσε ο Διονύσης Γεωργιάδης την απώλεια του τίτλου από την ΑΕΚ, η οποία παρότι «έσπασε» το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού και προηγήθηκε 2-0 στη σειρά των τελικών έχασε το πρωτάθλημα με τρεις συνεχόμενες ήττες.

Ο αριστερός εξτρέμ της Ένωσης μίλησε στο sportdog.gr για όσα συνέβησαν στο κλειστό του Ρέντη, στο πέμπτο παιχνίδι.

Ο 31χρονος χαντμπολίστας σχολίασε το κλίμα που δημιουργήθηκε εντός και εκτός τάραφλεξ, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες των Κτρινόμαυρων για τη διαιτησία.

Εντύπωση προκαλεί η άποψή του για την ανάπτυξη του αθλήματος και η αναφορά του στον Παναθηναϊκό

Πώς αισθάνεστε μετά την απώλεια του πρωταθλήματος;

«Σίγουρα είμαστε σενοχωρημένοι που χάσαμε τον τίτλο, τον οποίο θεωρώ ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα, όμως, θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάξεις την επόμενη μέρα. Ό,τι έγινε έγινε. Να κοιτάξουμε τα λάθη που κάναμε και να προετοιμαστούμε για το επόμενο πρωτάθλημα».

Έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας ή ακόμα είναι νωρίς;

«Είναι πολύ πρόσφατο το πρωτάθλημα που τελείωσε, οπότε είναι αρκετά πρώιμο να μιλάμε για την επόμενη σεζόν. Αυτό θα γίνεις τις ερχόμενες εβδομάδες».

«Δε μιλάω για διαιτησία...»

Η ΑΕΚ είχε παράπονα από τη διαιτησία στους τελικούς. Η εικόνα της, όμως, στα τρία τα τελευταία παιχνίδια δεν ήταν η αναμενόμενη. Τελικά τι έφταιξε για την απώλεια του τίτλου;

«Για τη διαιτησία δεν έχω να πω κάτι. Η διοίκηση έδωσε τη θέση της μέσω επίσημης ανακοίνωσης. Εγώ ως αθλητής δεν μπορώ να εκφράσω κάτι περισσότερο. Δεν το έκανα ποτέ ούτε θα το κάνω στο μέλλον. Για το τι έφταιξε, η αλήθεια είναι ότι έπαιξε ρόλο η απειρία. Τα περισσότερα παιδιά δεν είχαν εμπειρία από τελικούς. Η ομάδα αγχώθηκε μετά το 2-0 για κάποιο λόγο. Αυτό μας στοίχισε σε σχέση με την εμπειρία που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Το εκμεταλλεύτηκαν αυτό στο έπακρο και έκαναν αυτήν την ανατροπή. Έτσι είναι ο αθλητισμός, πρέπει να πάθεις, για να μάθεις».

Συνέβησαν παρατράγουδα με τη λήξη του αγώνα;

«Δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι τρομερό και εξωπραγματικό. Ο κόσμος είδε... Τέλος καλό όλα καλά...».

Τι έγινε στο επεισόδιο ανάμεσα σε Βαμβακά και Κρητικό;

«Έτσι όπως το έζησα εγώ μέσα από το γήπεδο, χωρίς να έχω δει το βίντεο, σίγουρα, έγινε ένα δυνατό μαρκάρισμα. Από εκεί και πέρα, όμως, ο αθλητής του Ολυμπιακού όμως μπήκε μέσα στο γήπεδο και κατά τη γνώμη μου, αυτός δημιούργησε την όλη φασαρία».

«Χάρηκα με Ολυμπιακό, θέλω Παναθηναϊκό»

Παλαιότερα το δίπολο του ελληνικού χάντμπολ ήταν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Φέτος μπήκε ο Ολυμπιακός στην εξίσωση. Θα βοηθούσε την ανάπτυξη του αθλήματος η είσοδος και του Παναθηναϊκού;

«Αυτό είναι πολύ σωστό. Η άποψή μου είναι ότι όσες περισσότερες ομάδες με κόσμο μπούνε θα μεγαλώσει το άθλημα. Όπως χάρηκα που μπήκε ο Ολυμπιακός, έτσι θα χαρώ να μπει και ο Παναθηναϊκός, ώστε να γίνει γνωστότερο το άθλημα και να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Εγώ ως Διονύσης Γεωργιάδης το θέλω».

Πάντως, οι οπαδοί των νεοεισελθέντων ομάδων θα πρέπει να διαβάσουν τους κανόνες σχολαστικά. Υπάρχουν στιγμές που δεν καταλαβαίνουμε πότε είναι μία φάση φάουλ. Πέφτει φοβερό ξύλο...

«Έτσι είναι. Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με το μπάσκετ, το φάουλ σε εμάς είναι πλεονέκτημα για τον αμυντικό. Όσο πιο πολλά φάουλ κάνεις, τόσο ευνοήσαι. Κερδίζεις σε ψυχολογία. Είναι άθλημα επαφής. Έχει ξύλο. Για να παίξεις χάντμπολ πρέπει να είσαι ένας σύγχρονος δεκαθλητής. Πρέπει να τρέχεις γρήγορα για να κάνεις αντεπιθέσεις, πρέπει να είσαι δυνατός για να παίζεις και άμυνα και να σουτάρεις δυνατά. Πρέπει να έχεις άλμα για να φεύγεις ψηλά τόσο στο μπλοκ όσο και στο σουτ. Δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags