Facebook Pixel Sportdog.gr | Όταν ο Τάισον δάγκωσε το αυτί του αντιπάλου του – Γιατί το έκανε, πώς το γύρισε πίσω! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-06-28 04:33:00

Όταν ο Τάισον δάγκωσε το αυτί του αντιπάλου του – Γιατί το έκανε, πώς το γύρισε πίσω! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Όταν ο Τάισον δάγκωσε το αυτί του αντιπάλου του – Γιατί το έκανε, πώς το γύρισε πίσω! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν… τρελό!

Σαν σήμερα, πριν από 21 χρόνια, στις 28 Ιουνίου 1997, εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν σε live μετάδοση τον Μάικ Τάισον να δαγκώνει τον Εβάντερ Χόλιφιλντ στο αυτί! Τι είχε συμβεί όμως πριν από το δάγκωμα και πώς έκλεισε αυτή η… θρυλική ιστορία;

Όλα ξεκίνησαν στις 9 Νοεμβρίου 1996. Εκείνη τη μέρα, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στο στάδιο “MGM Arena” του Λας Βέγκας. Ο αγώνας εκπληκτικός, τόσο που έμεινε στην ιστορία σαν “Tyson-Holyfield 1”. Η από την αρχή εξαιρετική απόδοση του Χόλιφιλντ γρήγορα αποστόμωσε όσους βιάστηκαν να τον καταδικάσουν. Ένα νοκ-ντάουν στον 6ο γύρο και μια σειρά από απανωτά χτυπήματα στον 10ο γύρο που κόντεψαν να ρίξουν τον Tάισον νοκ-άουτ έδωσαν τη νίκη στο Χόλιφιλντ, καθώς ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα πριν τη λήξη του λόγω του ζαλισμένου Tάισον.

Στις 28 Ιουνίου 1997 έχουμε στο ίδιο ρινγκ το sequel της σειράς και το “Tyson-Holyfield II” αρχίζει με το πρώτο καμπανάκι. Οι δυο πυγμάχοι πήραν 30 και 35 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα, αμοιβές ρεκόρ μέχρι τότε. Οι πρώτοι δύο γύροι εξελίχθηκαν κανονικά. Στον 3ο γύρο ο Τάισον σηκώνεται και παίρνει θέση χωρίς να βάλει τη μασέλα του, που προστατεύει τα δόντια του από τις γροθιές. Σαράντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του και πάνω σε μια στιγμή που οι δύο πρωταγωνιστές αγκαλιάζονται για να αποφύγει ο ένας τα χτυπήματα του άλλου, o Τάισον δαγκώνει το δεξί αυτί του Χόλιφιλντ, ξεριζώνοντας 2,5 εκ. από το λοβό του και φτύνοντάς τα ατάραχος στο ρινγκ!

Με τη λήξη του γύρου, ο αγώνας διακόπτεται, ο Τάισον αποβάλλεται κι ακολουθεί ένα γενικευμένο επεισόδιο στην αρένα που αφήνει πίσω του αρκετούς μικροτραυματίες. Ο πληγωμένος γίγαντας Χόλιφιλντ διατηρεί το σκήπτρο του, όμως η ζημιά έχει ήδη γίνει. Ο Τάισον απολογήθηκε δημόσια στις 30/6 και τιμωρήθηκε με ένα χρόνο αποκλεισμό από αγώνες στην Πολιτεία της Νεβάδα και πρόστιμο 3 εκατομμυρίων δολαρίων! 

«Ήθελα να τον σκοτώσω, του έδωσα πίσω το αυτί μετά από χρόνια…»

Σήμερα, ο 51χρονος Τάισον, δείχνει να έχει ηρεμήσει, αν και στην αυτοβιογραφία του δεν είχε κρύψει ότι τότε ήθελε κυριολεκτικά να... σκοτώσει τον Χόλιφιλντ!

«Ήθελα να τον σκοτώσω. Όποιος ήταν παρών στο ρινγκ, θα μπορούσε να δει την τυφλή οργή μου. Ήμουν έξαλλος, ήμουν εκτός ελέγχου σαν ένας απείθαρχος στρατιώτης, γι' αυτό τον χτύπησα στο κεφάλι» έγραφε ο Τάισον, ενθυμούμενος τον αγώνα-ρεβάνς της εκδίκησης, καθώς τον προηγούμενο χρόνο ο Χόλιφιλντ τον είχε εκθρονίσει από την κορυφή του κόσμου.

Μετά το δεύτερο δάγκωμα και τη συνακόλουθη απαγόρευση να συνεχίσει να πυγμαχεί, την οποία αποφάσισε ο διαιτητής, Μιλς Λέιν, ο Τάισον είχε ομολογήσει ότι έχασε κάθε έλεγχο: «Υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να με κρατήσουν, ενώ ο Χόλιφιλντ είχε κουλουριαστεί στο πάτωμα, στη γωνία του. Προσπάθησα πολλές φορές να τον φτάσω, αλλά πάνω μου είχα 50 άτομα που με σταμάτησαν».

Μιλώντας σήμερα στο περιοδικό των Sunday Times, ο Τάισον αποκάλυψε: «Βλέπω τον Εβάντερ από καιρού εις καιρόν. Κάναμε και ένα διαφημιστικό μαζί για το ESPN και του έδωσα πίσω το αυτί του σε φορμαλδεΰδη»!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags