Facebook Pixel Sportdog.gr | Θρίαμβος! Οι κοριτσάρες της Εθνικής «βούλιαξαν» τη Ρωσία και πάνε για μετάλλιο!
Άλλα Σπορ
| 2018-07-23 19:16:00

Θρίαμβος! Οι κοριτσάρες της Εθνικής «βούλιαξαν» τη Ρωσία και πάνε για μετάλλιο!

Sportdog Team
Θρίαμβος! Οι κοριτσάρες της Εθνικής «βούλιαξαν» τη Ρωσία και πάνε για μετάλλιο!

Τεράστια νίκη με 11-10 στα πέναλτι και πρόκριση στα ημιτελικά!

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε η Εθνική Πόλο Γυναικών μετά από συγκλονιστική νίκη επί της Ρωσίας με 11-10 στα πέναλτι!

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία στη διαδικασία των πέναλτι και με πέντε εύστοχες εκτελέσεις πήραν την πρόκριση. Στο δοκάρι το πέναλτι της Σερζάτζοβα, η Έλενα Ξενάκη ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι για την Εθνική μας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λίγο έλειψε να χάσει δικό του μας αφού από το 4-1 βρέθηκε να χάνει με 5-4 αλλά η Νικόλ Ελευθεριάδου έδωσε τις λύσεις για την Εθνική μας. Αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στα ημιτελικά θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Γαλλία - Ισπανία.

Κλειστό ήταν το πρώτο οκτάλεπτο για τις δύο ομάδες. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ρωσία είχαν το νου τους κυρίως στην άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην βρεθούν τα περιφερειακά σουτ αλλά και να είναι αποκλεισμένεες οι δύο φουνταριστές.

Η Προκοφίεβα με γκολ στην παίκτρια παραπάνω άνοιξε το σκορ για τη Ρωσία. Το 1-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου αφού η Ελλάδα δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ένα εξαιρετικό δεύτερο οκτάλεπτο έκανε η Ελλάδα. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση δεν επέτρεψε στις Ρωσίδες να βρουν δίχτυα σε όλη την περίοδο. Κάπως έτσι ήταν θέμα χρόνου να έρθει η ισοφάριση (1-1) με την Ελευθερία Πλευρίτου σε σουτ που έγινε τέσσερα δεύτερα πριν τη λήξη της ελληνικής επίθεσης.

Το γκολ αυτό έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην εθνική ομάδα που έβγαλε δύο πολύ μεγάλες άμυνες στην παίκτρια λιγότερη. Με γκολ της Αβραμίδου δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου, η Εθνική μας προηγήθηκε με 2-1 που ήταν και το σκορ του δευτέρου οκταλέπτου.

Η εξαιρετική εικόνα της Ελλάδα συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Με μια εκπληκτική λόμπα της Ελευθερίας Πλευρίτου και ένα ωραίο σουτ της Ελευθεριάδου η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε με 4-1 στα μισά του τρίτου οκταλέπτου.

Σε εκείνο το σημείο η Εθνική μας βραχυκύκλωσε και δεχόμενη τέσσερα αναπάντητα γκολ βρέθηκε να χάνει με 5-4 στα μισά του τέταρτου οκταλέπτου. Η Νικόλ Ελευθεριάδου με δύο δικά της γκολ έβαλε και πάλι μπροστά την Εθνική μας ομάδα με 6-5 αλλά η Ιβάνοβα με ένα τυχερό γκολ οδήγησε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι. 

Εκεί οι παίκτριες της Εθνικής μας ήταν απόλυτα εύστοχες ενώ για τη Ρωσία το σουτ της Σερζάτοβα κατέληξε στο δοκάρι. Η Έλενα Ξενάκη ήταν εύστοχη στο τελευταίο πέναλτι για την Εθνική μας και έστειλε την Ελλάδα στα ημιτελικά τυ ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά το 2012 και τη διοργάνωση του Αϊντχόφεν όπου η Εθνική μας είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags