Facebook Pixel Sportdog.gr | Παλικάρι ο Παναθηναϊκός - Ανατροπή... τριάδας κόντρα στον Φοίνικα Σύρου!
| 2018-12-08 20:26:00

Παλικάρι ο Παναθηναϊκός - Ανατροπή... τριάδας κόντρα στον Φοίνικα Σύρου!

Sportdog Team
Παλικάρι ο Παναθηναϊκός - Ανατροπή... τριάδας κόντρα στον Φοίνικα Σύρου!

Σπουδαία νίκη του Τριφυλλιού με 3-2.

Ντέρμπι για γερά νεύρα στην Κυψέλη και ανατροπή 3ης θέσης για τον Παναθηναϊκό επί του εξαιρετικού Φοίνικα που έχασε 3-2 σετ στις λεπτομέρειες. MVP ο Ιορντάνοφ αλλά στο τάι μπρέικ καθόρισαν το αποτέλεσμα ο 18χρονος Ράπτης και ο 17χρονος Ανδρεόπουλος!

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή έφτασε τους 12 βαθμούς, προσπέρασε τον Παμβοχαϊκό και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος του πρώτου γύρου. Οι δύο ομάδες έχουν ίδιο αριθμό ματς (από επτά) ενώ η ομάδα της Βόχας αγωνίζεται εκτός έδρας την Κυριακή στην Κομοτηνή.

Στο παιχνίδι κόντρα στον Φοίνικα ο σπουδαίος Μπόμπι Ιορντάνοφ έκανε τεράστιο ματς. Ο Μπόμπι σημείωσε 28 πόντους έχοντας 62% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Στο τάι μπρέικ όμως μίλησε η ψυχή και η καρδιά των μικρών. Ο Ανδρεόπουλος και ο Ράπτης και μπλοκ και άμυνες έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού ενώ με μπλοκ άουτ του 18χρονου Πατρινού ακραίου τελείωσε και το ματς.

Με τον Ντόκιτς να αστοχεί σε δύο σερί επιθέσεις ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο πόντων (5-3) στο ξεκίνημα του σετ αλλά οι Συριανοί με άσο του Βουλκίδη ισοφάρισαν αμέσως σε 5-5.

Από εκεί και πέρασε οι ισοπαλίες χαρακτήρισαν το πρώτο σετ με τον Φοίνικα να περνάει για πρώτη φορά μπροστά με 8-9 με άουτ επίθεση του Ράπτη. Με χαμένη επίθεση του ίδιου παίκτη οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 9-11 με τους πράσινους να ισοφαρίζουν σε 11-11 με μπλοκ του Ιορντάνοφ.

Από εκείνο το σημείο το προβάδισμα εναλλασσόταν χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να προηγηθεί με δύο πόντους και να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Με επίθεση του Γιορντάνοφ και πρώτο χρόνο του Πελεκούδα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 22-20 και έφτασαν στο σετ μπολ (24-21) με επίθεση του Ράπτη. Με τον Ντόκιτς αλλά και μπλοκ του Εβάντρο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 24-24 αλλά το χαμένο σερβίς του Βουλκίδη έδωσε το σετ στον Παναθηναϊκό.

Με τον Εβάντρο στην γραμμή του σερβίς ο Φοίνικας κατάφερε να χτίσει σερί παρά το καλύτερο ξεκίνημα του Παναθηναϊκό στο δεύτερο σετ. Με δύο άσους του Βραζιλιάνου ακραίου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 7-11 και με 7-12 με μπλοκ άουτ του ίδιου παίκτη. 

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αντίδρασης με τα σερβίς του Ράπτη (ένας άσος) και με μπλοκ του Γιορντάνοφ μείωσε σε 11-13. Οι Συριανοί κατάφερε να προηγηθούν και πάλι με τέσσερις πόντους (16-20) με επίθεση του Εβάντρο και μπλοκ άουτ του Παπαδόπουλου. Με χαμένο σερβίς του Γιορντάνοφ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 19-23 στην τελική ευθεία του σετ αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Ανδρεόπουλο στην γραμμή και τα σερί λάθη του Φοίνικα μείωσε σε 22-23 αλλά ένα μπλοκ άουτ του Εβάντρο και ένα μπλοκ του Χήρα έδωσαν το σετ με 22-25 στον Φοίνικα που ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το τρίτο σετ ο Φοίνικας που προηγήθηκε με 1-4 με άσο του Ντόκιτς και 2-6 με επίθεση του Σέρβου διαγώνιου. Με τον Παπαδόπουλο από την γραμμή του σερβίς να σημαδεύει τον Ράπτη ο Φοίνικας συνέχισε το σερί του και προηγήθηκε με 2-10 με πρώτο χρόνο του Βουλκίδη.

Ο Παναθηναϊκός με δύο σερί λάθη του Λέσκοφ μείωσε σε 8-14 αλλά με μπλοκ άουτ του Ντόκιτς και πλασέ του Εβάντρο οι Συριανοί προηγήθηκαν με 10-17 με τον Φοίνικα να κρατάει τη διαφορά μέχρι το 13-20 και την επίθεση του Ντόκιτς. Οι πράσινοι με Γιορντάνοφ αλλά και λάθος του Ντόκιτς μείωσαν σε 16-20 και στη συνέχεια με 18-21 με μπλοκ του Γιάκομπσεν. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο με τους Συριανούς να κατακτούν το τρίτο σετ με 20-25 με χαμένο σερβίς του Ανδρεόπουλου.

Αποφασισμένες μπήκαν οι δύο ομάδες στο τέταρτο σετ. Μετά το 7-7 με πρώτο χρόνο του Βουλκίδη ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία να χτίσει σερί και να προηγηθεί με 11-8 με μπλοκ του Πανταλέοντα αλλά και 14-9 με μπλοκ άουτ του Γιορντάνοφ.

Με δύο σερί πόντους του Φίλιο ο Φοίνικας μείωσε τη διαφορά (14-11) ενώ με μπλοκ του Χήρα και άουτ επίθεση του Ράπτη οι Συριανοί ισοφάρισε σε 16-16 σε κρίσιμο σημείο. Με επίθεση από Γιορντάνοφ και Ράπτη ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 18-16 ενώ με πρώτο χρόνο του Πελεκούδα οι «πράσινοι» έφτασαν στο σετ μπολ για το 24-19. Χάνοντας τρεις ευκαιρίες τελικά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 2-2 σετ με 25-22 με πρώτο χρόνο του Πελεκούδα.

Ο Φοίνικας προηγήθηκε με 4-6 στο ξεκίνημα του τάι μπρέικ με επίθεση του Εβάντρο. Οι γηπεδούχοι με τον Γιορντάνοφ και μπλοκ του Πανταλέοντα ισοφάρισαν σε 6-6 και σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε ένα απίστευτο σερί με τις δύο ομάδες να ισοφαρίζουν η μια την άλλη (7-7, 8-8, 9-9, 10-10 κοκ). Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έφτασε στο ματς μπολ (14-13) με τον Γιορντάνοφ. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχασε συνολικά τρεις ευκαιρίες να τελειώσει το ματς κάτι που έγινε στο 15-15 μετά από χαμένο σερβίς του Ντόκιτς και μπλοκ άουτ του Ράπτη. 

Τα σετ 3-2 (25-23, 22-25, 20-25, 25-22, 17-15)

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags