Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Κηφισια: Αποκλεισιμός-σοκ για Παναθηναϊκό, έριξε τη... βόμβα η Κηφισιά
Άλλα Σπορ
| 2019-04-09 19:21:00

Αποκλεισμός-σοκ για Παναθηναϊκό, έριξε τη... βόμβα η Κηφισιά

Sportdog Team
Αποκλεισμός-σοκ για Παναθηναϊκό, έριξε τη... βόμβα η Κηφισιά

Πρωτάθλημα τέλος για τους Πράσινους!

Παναθηναϊκός - Κηφισια: Ανώτερη και πιο φορμαρισμένη την κρίσιμη ώρα των πλέι οφ η Κηφισιά νίκησε μέσα στην Κυψέλη 3-1 τον Παναθηναϊκό που έσκασε ελλείψει λύσεων και τον απέκλεισε πρόωρα από τα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός που έκανε μια εκπληκτική πορεία στην κανονική περίοδο ξέμεινε από δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» έχουν δύο ξένους, έναντι τεσσάρων της ομάδας του Νίκου Ζαλμά που ήταν καλύτερη και πήρε μια δίκαιη πρόκριση.

Στο ματς της Κυψέλης η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν κατάφερε να είναι κυριαρχική όπως είχε συνηθίσει (άλλωστε πλων Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ δεν είχε χάσει από άλλη ομάδα εντός έδρας), είχε κακή απόδοση από την γραμμή του σερβίς. Επιπλέον είχε σε κακή μέρα τα μεγάλα του όπλα Ράπτη, Ανδρεόπουλο, τραυματίας αγωνίστηκε ο Γιορντάνοφ ενώ κακός ήταν και ο Γιάκομπσεν. 

Η Κηφισιά από την άλλη συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία μέσα στο 2019. Η ομάδα των βορείων προαστίων πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος ήταν για πλέι άουτ, ωστόσο με εκπληκτικό ντεμαράζ θα αγωνιστεί στα ημιτελικά για δεύτερι σερί χρονιά. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έδρας. Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 13 Απριλίου.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μετά τους πρώτους αναγνωριστικούς πόντους να προηγηθούν με 5-8 με άσο του Ρεκ στο πρώτο σετ. Οι «πράσινοι» όμως με τα καλά του σερβίς ισοφάρισαν σε 8-8 ενώ με μπλοκ του Ράπτη έφτασαν στο +2 για το 11-9. Με παράβαση του Πελεκούδα και άσο του Ρουμελιωτάκη οι Κηφισιώτες ισοφάρισαν σε 11-11. Ο Παναθηναϊκός με μπλοκ πάνω στο Χαντ και χαμένη επίθεση του Λόπαρ προσπέρασε με τρεις πόντους (16-13) δείχνοντας να έχει το πάνω χέρι.

Οι φιλοξενούμενοι όμως μπήκαν και πάλι στη διεκδίκηση του σετ ισοφαρίζοντας σε 16-16 μετά από δύο χαμένες επιθέσεις από Πελεκούδα και Γιορντάνοφ και επίθεση του Λάανε. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προσπέρασε και πάλι με τρεις πόντους (20-17) με ωραίο μονό μπλοκ του Γιάκομπσεν. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά μείωσε στον πόντο και πάλι (21-20) με μπλοκ του Λόπαρ αλλά ο Παναθηναϊκός έφτασε τελικά στην κατάκτηση του σετ με 25-23 μετά από μπλοκ άουτ του Γιορντάνοφ. 

Η Κηφισιά με πέρασμα του Νικολάκη και μπλοκ άουτ του Λάανε προηγήθηκε με 4-6 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μάλιστα τη διαφορά στους τρεις πόντους για το 5-8 και το 6-10 μετά από επίθεση του Ρουμελιωτάκη ενώ η διαφορά έφτασε στους πέντε πόντους (7-12) με νέα επίθεση του Έλληνα ακραίου.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή υποδοχή στο δεύτερο σετ με αποτέλεσμα η Κηφισιά να προηγηθεί με 11-17 αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά προηγήθηκε με 12-19 και 13-21 μετά από λάθος του Γιάκομπσεν με τον Παναθηναϊκό να δείχνει αδύναμος να αντιδράσει. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά σε 15-21 η Κηφισιά κατάκτησε το δεύτερο σετ με 17-25 μετά από χαμένο σερβίς του Ράπτη.

Η ομάδα των βορείων προαστίων μπήκε καλύτερα και στο τρίτο σετ σετ όπου κατάφερε να πάρει διαφορά (5-9) με μπλοκ άουτ του Λάανε. Η διαφορά έφτασε στους πέντε πόντους (8-13) μετά από λάθος χτύπημα του Γιορντάνοφ με τον Παναθηναϊκό να μην έχει δεμένη υποδοχή ενώ έπεσε και η απόδοσή του στο μπλοκ αισθητά. 

Με μπλοκ του Ρεκ η Κηφισιά έφτασε στο 11-17 με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 15-18 με λάθος επίθεση του Ρουμελιωτάκη ενώ με επίθεση του Ράπτη και μπλοκ άουτ του Γιορντάνοφ η διαφορά έπεσε στον πόντο (17-18) δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ. Ο Ρεκ με πρώτο χρόνο έδωσε τέλος στο «πράσινο» σερί και επανέφερε τη διαφορά στους δύο πόντους, ενώ με επίθεση του Ρουμελιωτάκη η Κηφισιά έφτασε στο 17-20. 

Με λάθος επιθέσεις των Χαντ και Λάανε ο Παναθηναϊκός μείωσε ξανά στον πόντο (20-21) αλλά η ομάδα των βορείων προαστίων προσπέρασε και πάλι με τρεις πόντους μετά από μπλοκ του Ρεκ στον Γιορντάνοφ. Με λάθος σερβίς του Γαλιώτου η Κηφισιά έφτασε στο σετ μπολ (21-24) και κατέκτησε τελικά το σετ με 22-25 μετά από επίθεση του Λάανε.

Οι Κηφισιώτες πήραν και πάλι διαφορά με το ξεκίνημα του τέταρτου σετ όταν και έφτασαν στο 3-7 με πόντο του Ρεκ. Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά και μείωσαν στον πόντο (10-11) με τον αρχηγό Σωτήρη Πανταλέοντα. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 11-11 μετά από λάθος του Ρουμελιωτάκη αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι προβάδισμα δύο πόντων (11-13) μετά από δύο σερί λάθη του Παναθηναϊκού

Με άσο του Χαντ η Κηφισιά έφτασε στο 13-16 ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις και πίστη για την ανατροπή με την Κηφισιάνα ολοκληρώνει μία μεγάλη έκπληξη και μια τρομερή πρόκριση.

Τα σετ 1-3 (25-23, 17-25, 22-25, 19-25)

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags