Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός 21-28: Κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο χάντμπολ οι Ερυθρόλευκοι
| 2019-05-28 21:29:00

Κυρίαρχος στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός - "Καθάρισε" την ΑΕΚ και πήρε το δεύτερο σερί νταμπλ!

Sportdog Team
Κυρίαρχος στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός - "Καθάρισε" την ΑΕΚ και πήρε το δεύτερο σερί νταμπλ!

Νίκησε 28-21 στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός/όμιλος Ξυνή υπέταξε με 28-21 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με 3-1 νίκες κατέκτησε το πρωτάθλημα της handball premier. Το παιχνίδι διεκόπη για 45 λεπτά μετά από ρίψη μπουκαλιών και εισβολή οπαδών της Ένωσης.

Ενώ το σκορ ήταν στο 19-26 υπέρ της ομάδας του Πειραιά οπαδοί της ΑΕΚ άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο αφού σε αυτόν είχαν εισβάλει κάποιοι οπαδοί της Ένωσης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ παρενέβησαν πριν η κατάσταση ξεφύγει τελείως. Οι παίκτες της ΑΕΚ και οι άνθρωποι της ομάδας προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Τελικώς το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι μετά από 45 λεπτά κι αφού το γήπεδο εκκενώθηκε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και έφτασε δίκαια στη νίκη. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα ήταν εξαιρετική επιθετικά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ από την άλλη που στερήθηκε τις υπηρεσίες του Χριστόδουλου Μυλωνά, είδε τον κορυφαίο της παίκτη Λαρς Γιάκομπσεν να είναι αρνητικός σε ένα ακόμη ματς. Οι Πειραιώτες ολοκληρώνουν την χρονιά τους με το δεύτερο σερί νταμπλ, ενώ η ΑΕΚ μένει με τη συμμετοχή στους τελικούς του κυπέλλου και του πρωταθλήματος αλλά και στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι αρκετά μουδιασμένα. Η Ένωση δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο σκοράρισμα με αποτέλεσμα να μείνει με δύο γκολ στα 16 πρώτα λεπτά του αγώνα. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρήκε ευκαιρία να χτίσει διαφορά και έφτασε στο 2-8 με τον Σανίκη στο 16ο λεπτό. 

Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε επιθετικά την απόδοσή της βρίσκοντας ρυθμό κυρίως με τον Γιάκομπσεν. Η Ένωση μείωσε με τον Μπάλαζ σε 7-13 αλλά Σανίκης και Λέμος έδωσαν προβάδισμα οκτώ τερμάτων (7-15) στην ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα προτού ο Αλέξης Αλβανός διαμορφώσει το 8-15 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε σταθερά ένα προβάδισμα παρά την προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ να μειώσουν το σκορ. Στο δεύτερο μέρος υπήρξαν αρκετές διακοπές προκειμένου να γίνουν συστάσεις προς τον κόσμο της ΑΕΚ. Το ματς δεν είχε ρυθμό στο δεύτερο μισό ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να φτάσει στο 13-23 με τον Τζηρά στο 44ο λεπτό.

Ο Παλεβίτσιους και ο Δομπρής ήταν οι μόνοι που πάλευαν για την ΑΕΚ με το παιχνίδι να διακόπτεται στο 53ο λεπτό. Τελικά μετά από 45 λεπτά το ματς ξεκίνησε και πάλι με τον Ολυμπιακό να κατακτά το πρωτάθλημα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags