Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερή προετοιμασία για Παπαμιχαήλ – Έκανε 200 χλμ την εβδομάδα
| 2019-09-16 16:30:00

Φοβερή προετοιμασία για Παπαμιχαήλ – Έκανε 200 χλμ την εβδομάδα

Sportdog Team
Φοβερή προετοιμασία για Παπαμιχαήλ – Έκανε 200 χλμ την εβδομάδα

Ο έμπειρος βαδιστής είναι έτοιμος για μία ακόμη μεγάλη πρόκληση.

Μόσχα 2013, Πεκίνο 2015, Λονδίνο 2017 και τώρα Ντόχα, για το τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αποτελεί ένα από τα παλιά μέλη της ελληνικής ομάδας, έναν αθλητή, που λόγω της φύσης του αγωνίσματος έχει μπροστά του το χρόνο να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το ήδη πλούσιο αθλητικό βιογραφικό του. Σταθερά ένας από τους κορυφαίους βαδιστές της Ευρώπης, ο Παπαμιχάηλ, θα είναι στη θέση εκκίνησης και στη διοργάνωση του Κατάρ. Ο 31χρονος για δεύτερη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στα 50χλμ. ευελπιστώντας πως θα είναι καλύτερη από την πρώτη, αφού στη διοργάνωση του Λονδίνου, δεν πέρασε την γραμμή του τερματισμού. Με καλύτερη ανάμνηση την 16η θέση του 2013 στα 20χλμ. βάδην, ο έμπειρος βαδιστής είναι έτοιμος για μία ακόμη μεγάλη πρόκληση.

"Έχω βγάλει πολύ προπόνηση ωστόσο δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Ντόχα. Σίγουρα θα είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες της ζωής μου. Παρά το γεγονός ότι η εκκίνηση θα δοθεί στις 23.30 τόσο η ζέστη, όσο και η υγρασία θα είναι σε υψηλά επίπεδα", είπε ο Παπαμιχαήλ και συμπλήρωσε: "Πάντα επιδιώκω να βρεθώ ψηλά. Ο στόχος καταρχήν είναι να τερματίσω υγιής και αν όλα πάνε καλά να βρεθώ στην πρώτη 16άδα του αγωνίσματος μου", είπε ο αθλητής και σχολίασε για το γεγονός ότι θα πάρει μέρος στο τέταρτο Παγκόσμιο της καριέρας: "Είναι σημαντικό που θα είμαι εκεί, ωστόσο δεν μετράω Παγκόσμια, αφού η κάθε συμμετοχή μου δίνει το κίνητρο για το κάτι παραπάνω. Μέχρι τώρα δεν μου έχει βγει αυτό που ήθελα και αυτό που θα μπορούσα να έχω κάνει με βάση την δουλειά και την προσπάθεια. Πάντα περιμένεις να έρθει η επιτυχία, πάντα προσπαθείς γι΄αυτή. Στο δικό μου μυαλό υπάρχει ήδη και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. ".

Ο Παπαμιχάηλ προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν χρειάστηκε να κάνει πολλά χιλιόμετρα την εβδομάδα σε συνθήκες που ...θυμίζουν Ντόχα. "Η προπόνηση βγήκε σε πολύ δύσκολες συνθήκες με πολύ ζέστη, στην πόλη μου την Καρδίτσα, ενώ έκανε μια προετοιμασία και στο Καρπενήσι. Για να βγει ο απαιτούμενος όγκος δουλειάς χρειάστηκε να κάνω περίπου 200 χιλιόμετρα την εβδομάδα, ενώ δούλεψα βραδινές ώρες, αφού ο αγώνας θα γίνει στις 23.30. Παράλληλα σε συνεργασία με την διατροφολόγο της ομοσπονδίας Ειρήνη Μπαρμπαρούση ακολουθώ κάποιες διατροφικές οδηγίες, κυρίως σε σχέση με το τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την αφυδάτωση, αφού στη Ντόχα τα πράγματα θα είναι πραγματικά δύσκολα", είπε ο Παπαμιχαήλ. Ο 31χρονος έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 3.56.19.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags