Facebook Pixel Στο Himal Race η Ασημίνα Ιγγλέζου
| 2019-10-25 14:00:00

Το χάνουμε το κορμί! Πάει στο Νεπάλ για αγώνες η Ασημίνα Ιγγλέζου

Sportdog Team
Το χάνουμε το κορμί! Πάει στο Νεπάλ για αγώνες η Ασημίνα Ιγγλέζου

Όσοι προλάβατε προλάβατε! Φεύγει το 2020.

Στον αγώνα Himal Race θα συμμετάσχει τον Μάιο του 2020 η Ασημίνα Ιγγλέζου, όπως ανακοίνωσε η ίδια στο Facebook.

Διαβάστε την ανάρτησή της:

Το Μάιο του 2020 θα συμμετάσχω στον αγώνα “Himal Race” που γίνεται στα Ιμαλάια του Νεπάλ. Έχει μήκος περίπου 900 χιλιόμετρα και υψομετρική που ξεπερνά τα 40.000 μέτρα και διαρκεί 25 συνεχόμενες ημέρες. Διοργανώνεται για 8η φορά από το 2002 που πρωτοεμφανίστηκε, από τον Γάλλο Bruno Poirier, έναν πρωτοπόρο των διασχίσεων ταχύτητας των Ιμαλαΐων. Να πω ότι στον αγώνα, στον οποίο θα πάρουν μέρος πάνω από 60 αθλητές από 15 χώρες, θα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει Έλληνας αθλητής, και μάλιστα γυναίκα!

Βασικό χαρακτηριστικό του HR πέρα από το τεράστιο μήκος και τη διάρκειά του, είναι η αυτονομία των αθλητών, οι οποίοι μεταφέρουν οι ίδιοι τον αναγκαίο εξοπλισμό βάρους τουλάχιστον 12κιλών καθημερινά για 25 συνεχόμενες μέρες! Η διαδρομή μας θα περνά από υψόμετρα που ποικίλουν από τα 500 μέτρα σε τροπικά δάση, μέχρι και πάνω από 5300 μέτρα στα όρια του αιώνιου χιονιού, διατρέχοντας τη μισή έκταση της χώρας. Εξαιτίας των μεγάλων εναλλαγών υψομέτρου θα αντιμετωπίσουμε ακραίες συνθήκες, κυρίως κρύο!

Η εκκίνηση θα δοθεί από το Base Camp του Έβερεστ, σε υψόμετρο 5300 μέτρων στις 10 Μαΐου 2020 μετά από μια πορεία προσαρμογής στο υψόμετρο 5 ημερών και 100 χιλιομέτρων. Θα ακολουθήσουν 25 ημερήσιες ειδικές διαδρομές (ετάπ) πάνω σε μια γραμμή μονοπατιών, η οποία φτάνει στο Base Camp του Αναπούρνα, ενός ακόμα από τους 14 γίγαντες των 8000 μέτρων στην οροσειρά. Οι αθλητές που θα συμμετέχουμε, θα πρέπει να ακολουθούμε τη σωστή διαδρομή διαβάζοντας τους χάρτες της διοργάνωσης (δεν υπάρχει σηματοδότηση )αλλά και να φροντίζουμε από μόνοι μας σχεδόν για τα πάντα! Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ο καθένας μας να νοιαστεί, εκτός από την ίδια την προσπάθεια, όπως το πού θα τρώμε, το νερό που θα πίνουμε, οι συνθήκες υγιεινής γενικότερα, το υψόμετρο και οι επιπτώσεις του στον οργανισμό μας, η απουσία των ανέσεων και φροντίδας που υπάρχει στους αγώνες που γίνονται στα ευρωπαϊκά βουνά και φυσικά το πολλαπλάσιο βάρος που θα κουβαλάμε στην πλάτη μας, σε σχέση με τους αγώνες που γνωρίζουμε.

Θεωρώ ότι το Himal Race θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχω ζήσει μέχρι σήμερα, μια πραγματική μοναχική περιπέτεια αντοχής, που ξεπερνά τα γνωστά όρια που γνωρίζουμε από τους συμβατικούς αγώνες βουνού. Νιώθω προσμονή αλλά και το ψυχολογικό βάρος μιας τόσο μεγάλης αθλητικής προσπάθειας. Πιστεύω στον εαυτό μου και είμαι σίγουρη πως κι αυτή τη φορά θα φτάσω νικήτρια στο τέρμα με ένα χαμόγελο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags