Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μεγάλη νίκη του ΠΑΟ και σχεδόν πρόκριση στον τελικό - "Χόρεψε στη βροχή" στο... κλειστό!
Άλλα Σπορ
| 2019-11-21 19:25:00

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟ και σχεδόν πρόκριση στον τελικό - "Χόρεψε στη βροχή" στο... κλειστό!

Sportdog Team
Μεγάλη νίκη του ΠΑΟ και σχεδόν πρόκριση στον τελικό - "Χόρεψε στη βροχή" στο... κλειστό!

Απίθανη σκηνικά και νίκη των Πρασίνων στο Λιγκ Καπ του βόλεϊ.

Παναθηναϊκός: Στο πρωτάθλημα έχασε καθαρά 0-3, αλλά εδώ που κρινόταν τρόπαιο, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αφυπνισμένος, και με μάτι που γυάλιζε πήρε καθαρή νίκη με 3-1 επί του Φοίνικα και βλέπει τελικό στο Λιγκ Καπ ανδρών. Εν μέσω... καταιγίδας διεξήχθη το παιχνίδι!

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θέλει δύο σετ στον επαναληπτικό της Σύρου στις 4 Δεκεμβρίου για να πάρει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το τριφύλλι μπορεί να προκριθεί ακόμη και με ήττα με 3-2 σετ. Αν ο Φοίνικας στον επαναληπτικό πάρει τη νίκη με 3-0 ή 3-1 τότε οι δύο ομάδες θα παίξουν την πρόκρισή τους στο «χρυσό» σετ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για τρία σετ, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ πιο συγκεντρωμένος σε σχέση με το ματς του πρωταθλήματος και πήρε τη νίκη. Το ματς διεκόπη τρεις φορές συνολικά λόγω βροχής στο κλειστό του Αμαρουσίου και κράτησε σχεδόν τρεις ώρες. Ο Παναθηναϊκός στρέφει πλέον την προσοχή του στο ματς πρωταθλήματος με τον Ηρακλή τη Δευτέρα ενώ ο Φοίνικας Σύρου αντιμετωίζει εκτός έδρας τον Παμβοχαϊκό.

Για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλο ξεχώρισαν οι κεντρικοί Πελεκούδας και Ρανγκέλ που έδωσαν σημαντικές βοήθειες τόσο σε πρώτο χρόνο όσο και σε μπλοκ. Ο Φοίνικας από την άλλη είχε σε μεγάλη μέρα τον Μήλη που ήταν πρωταγωνιστής και στο ματς του πρωταθλήματος αλλά δεν πήρε πολλά πράγματα από τον Στερν και τον Τσβετίτιανιν.

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο ματς και κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο πόντων με το ξεκίνημα. Οι πράσινοι με μπλοκ του Πελεκούδα στο καλό σερβίς του Γιάκομπσεν έφτασαν στο 9-6 ενώ η διαφορά έφτασε στους τέσσερις πόντους (11-7) με μπλοκ άουτ του Ράπτη, γεγονός που ανάγκασε τον Ράτκο Παβλίσεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Μετά την αναγκαστική διακοπή ο Φοίνικας κατάφερε να μειώσει στον πόντο (11-10) με μπλοκ του Τσβετίτιανιν. Ο Παναθηναικός έφτασε στο 13-10 μετά από λάθος των παικτών του Φοίνικα στο φιλέ ενώ με άσο του Ρανγκέλ η διαφορά έφτασε στους πέντε πόντους για το 17-12. Οι φιλοξενούμενοι με τον Μπουτσούγιεβιτς να εκμεταλλεύεται μία κακή υποδοχή μείωσαν σε 20-17 και 20-19 με μπλοκ του Τσβετίτιανιν. Ο Φοίνικας έφερε το σετ σε ισορροπία (20-20) με άσο του Στερν αλλά Στάροβιτς και ο Ρανγκέλ με μπλοκ έφεραν πάλι τον Παναθηναϊκό στο +2 που έγινε +3 (23-20) μετά από λάθος του Στοΐλοβιτς. Ο Μήλης μείωσε και πάλι στον πόντο για τον Φοίνικα (23-22) αλλά ο Παναθηναϊκός καθάρισε το σετ με 25-22 με τον Στάροβιτς.

Ο Παναθηναϊκός με όπλο το μπλοκ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 5-2 με τον Πελεκούδα. Με μπλοκ πάνω στον Στάροβιτς, ο Φοίνικας μείωσε σε 7-6 αλλά ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά το προβάδισμα. Με μπλοκ του Λινάρδου πάνω στον Ρανγκέλ ο Φοίνικας ισοφάρισε σε 12-12 ενώ προσπέρασε με 14-15 με μπλοκ άουτ του Μήλη.

Με μπλοκ του Πελεκούδα και πάλι ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι το προβάδισμα για το 16-15 ενώ με τον Ράπτη η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο 17-15 λίγο πριν την τελική ευθεία του σετ. Ο Φοίνικας έφερε και πάλι το σετ σε ισορροπία (18-18) με μπλοκ από Στερν και Χριστόφα στον Ράπτη. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και πάλι μπροστά με 19-20 με μπλοκ άουτ του Στοΐλοβιτς ενώ με λάθος του Ράπτη, οι Συριανοί προσπέρασαν με 19-21 με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Με άστοχη επίθεση του Ανδρεόπουλου ο Φοίνικας έφτασε στο σετ μπολ (21-24) και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 21-25 με μπλοκ του Τσβετίτιανιν στον Στάροβιτς. 

Οι γηπεδούχοι με άσο του Στάροβιτς έφτασαν στο 4-2 στο τρίτο σετ με τον Φοίνικα να μειώνει και πάλι στον πόντο. Οι Συριανοί ισοφάρισαν σε 8-8 με τον Μήλη ενώ με τον ίδιο παίκτη έφτασαν στο 11-13. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει αντίδραση και προηγήθηκε με 19-18 με τον Στάροβιτς σε κρίσιμη καμπή του σετ. 

Με το σκορ στο 20-19 το παιχνίδι διεκόπη για δέκα περίπου λεπτά λόγω βροχής, αφού η οροφή άρχισε να στάζει. Με μπλοκ του Ρανγκέλ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 21-19 και στο 22-19 με άσο του Βραζιλιάνου κεντρικού. Ο Πελεκούδας με πρώτο χρόνο έδωσε το σετ μπολ στον Παναθηναϊκό (24-21) που πήρε τελικά το σετ με 25-21 με μπλοκ πάνω στον Χριστόφα. 

Οι πράσινοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και με ισχυρό μπλοκ προηγήθηκαν με 8-1 στο τέταρτο σετ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 11-3 με πολύ καλή παρουσία των κεντρικών του. Στο 16-8 υπέρ του τριφυλλιού υπήρξε νέα διακοπή λόγω βροχής ενώ το ματς διεκόπη για αρκετή ώρα στο 18-8 του τέταρτου σετ. Η νέα διακοπή δεν εμπόδισε τον Παναθηναϊκό να πάρει με χαρακτηριστική άνεση το σετ και τη νίκη με 3-1. 

Τα σετ 3-1 (25-22, 21-25, 25-21, 25-13)

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags