Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκίνηση στη Σμύρνη! Ο προπονητής του Απόλλωνα έπιασε τον Τίμιο Σταυρό τα Θεοφάνεια
| 2020-01-06 17:50:00

Συγκίνηση στη Σμύρνη! Ο προπονητής του Απόλλωνα έπιασε τον Τίμιο Σταυρό τα Θεοφάνεια

Sportdog Team
Συγκίνηση στη Σμύρνη! Ο προπονητής του Απόλλωνα έπιασε τον Τίμιο Σταυρό τα Θεοφάνεια

Μοναδικές στιγμές στον Καθαγιασμό των Υδάτων μπροστά στην Προκυμαία της Σμύρνης.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, γιορτάστηκαν φέτος στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης, στο σημείο μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μικρασιατική μεγαλούπολη, τα Θεοφάνεια και ο Απόλλων Σμύρνης ήταν εκεί!

Κι όχι μόνο ήταν εκεί, αλλά, μάλιστα, ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας», Γιάννης Κατρουζανάκης, ήταν εκείνος που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, που έριξε στα παγωμένα νερά ο Μητροπολίτης Σμύρνης, Βαρθολομαίος, ο οποίος και τέλεσε τον Καθαγιασμό των Υδάτων!

Μαζί με τον Γιάννη Κατρουζανάκη βούτηξαν στα νερά και τρεις αθλητές του Απόλλωνα Σμύρνης, ο προσφάτως Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Νέων, Στάθης Παπαγεωργίου, όπως και οι Χρήστος Πανάρετος και Άγγελος Σοφός, που αψήφησαν μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες που επίσης βούτηξαν τόσο το πολύ κρύο που έκανε όσο και το σοκ της επαφής με τα παγωμένα ύδατα. Ο κόουτς των «κυανόλευκων» αποδείχτηκε ο πιο γρήγορος ανασύροντας τον Τίμιο Σταυρό και παραδίδοντάς τον στη συνέχεια στα χέρια του Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίου.

Σύσσωμη η αποστολή του τμήματος Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης παρέστη στην τελετή, βιώνοντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης στην επιστροφή στη γενέτειρα (το 1891) του Συλλόγου Σμύρνη ύστερα από 98 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ακολούθως η επικεφαλής της Ελληνικής κοινότητας της Σμύρνης, η Γενική πρόξενος Αργυρώ Παπούλια, υποδέχτηκε την ομάδα Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα στο Ελληνικό Προξενείο και μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Αλεξανδρή και τον Πρόεδρο του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Νέας Ιωνίας, Λουκά Χριστοδούλου φωτογραφήθηκαν με την ομάδα Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης.

Πριν την τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων και της Κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού, είχε τελεστεί η Αρχιερατική θεία λειτουργία στο Ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου.

Για τον Απόλλωνα Σμύρνης η 4ημερη παραμονή στη Σμύρνη (η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για αύριο) αποτέλεσε ένα μαγικό ταξίδι επαφής με την πρώτη πατρίδα. Σε αυτές τις μέρες συνδύασε την αγωνιστική προετοιμασία, με προπονήσεις και φιλικούς αγώνες με την εξαιρετικά φιλόξενη ESTI Belediye του Head Coach του Τουρκικού Συλλόγου Βαγγέλη Πάτερου και την επαφή με τις ρίζες του Συλλόγου. Το σκουφάκι με το έμβλημα του θεού Απόλλωνα φορέθηκε ξανά σε αγώνα στη Σμύρνη σχεδόν μετά από μια εκατονταετία, με την κορύφωση των εκδηλώσεων να έρχεται σήμερα με τη συμμετοχή στον εορτασμό των Θεοφανείων.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags