Facebook Pixel Σάκκαρη: "Στεναχωρήθηκα σήμερα, μπορούμε Grand Slam εγώ και ο Στέφανος"
Άλλα Σπορ
| 2020-01-26 08:59:00

Σάκκαρη: "Στεναχωρήθηκα σήμερα, μπορούμε Grand Slam εγώ και ο Στέφανος"

Sportdog Team
Σάκκαρη: "Στεναχωρήθηκα σήμερα, μπορούμε Grand Slam εγώ και ο Στέφανος"

Ωραίες δηλώσεις από την Ελληνίδα τενίστρια.

Στεναχωρημένη, αλλά αποφασισμένη για μεγάλα πράγματα σε επόμενες διοργανώσεις εμφανίστηκε η Μαρία Σάκκαρη μετά τον αποκλεισμό της από την Πέτρα Κβίτοβα στους "16" του αυστραλιανού Open.

«Εντάξει, είναι επιτυχία. Το έχουμε, όμως, κάνει τόσο μεγάλο γιατί επτά φορές δεν τα είχα καταφέρει. Δεν είναι κάτι τόσο μεγάλο, όμως, να φτάσεις στον τέταρτο γύρο. Είναι για τον κόσμο που το βλέπει απέξω, αλλά για μένα που παίζω συνεχώς δεν είναι κάτι το απίστευτο. Είναι ένας τέταρτος γύρος. Είμαι μια από τις 16 που έφτασαν εδώ. Μου δίνει μια εμπιστοσύνη το γεγονός ότι ξεκίνησα καλά τη χρονιά», τόνισε αρχικά η 24χρονη τενίστρια.

«Έκανα καλές νίκες, έπαιξα καλό τένις, όμως σίγουρα η απογοήτευση είναι μεγάλη γιατί μπορούσα και ήμουν σίγουρη ότι θα φτάσω πιο μακριά. Ήμουν πολύ κοντά ακόμα και σήμερα. Αν το σερβίς μου ήταν λίγο καλύτερο, θα είχα κερδίσει αυτό το ματς», πρόσθεσε.

Η Ελλήνιδα αθλήτρια πιστεύει πως μπορεί στο μέλλον να κατακτήσει ένα τουρνουά Grand Slam. «Όλοι λένε ότι το να το λες αυτό είναι... ψωνίστικο, ας πούμε. Εγώ πιστεύω πως μπορώ. Δεν είπα ποτέ ότι θα το πάρω. Κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί. Και ο Στέφανος λέει ότι μπορεί να το πάρει. Και εγώ το πιστεύω ότι μπορούμε και οι δύο να πάρουμε Grand Slam. Δεν έχουμε γυρίσει ποτέ να πούμε ότι θα πάρουμε. Αν το ξέραμε, θα ήμασταν μέντιουμ και όχι τενίστες. Πιστεύω και δουλεύω κάθε μέρα για αυτό. Είμαι πολύ θετική στο ότι μπορώ να τα καταφέρω».



Σε ό,τι αφορά το ματς με την Κβίτοβα, είπε πως περίμενε περισσότερα από το σερβίς της. «Νομίζω ότι κυρίως η αντίπαλος έπαιξε πολύ καλύτερα, μετά τα μέσα του δεύτερου σετ. Το είπε και η ίδια, ότι δεν ξέρω πώς ξεκίνησα να παίζω τόσο καλά. Με κρέμασε λίγο το σερβίς μου σήμερα, γιατί κυρίως με αυτή την παίκτρια αν δεν σερβίρεις τους μισούς πόντους καλά στο γκέιμ, δεν μπορείς να κερδίσεις με τίποτα. Συνεχίζω, ένα ματς ήταν, θα περάσει. Στεναχωρήθηκα σίγουρα, αλλά δεν παύω να παίζω καλά και να είμαι σε καλή κατάσταση. Όλα θα πάνε καλά φέτος, θα συνεχίσω με το ίδιο σκεπτικό, δεν αλλάζει το πόσο πιστεύω σε μένα».

Επόμενος στόχος, η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Δεν ξέρω καν ποιες θα παίξουν και ποιες όχι. Όπως, όμως, έχω ήδη πει πολλές φορές, τις έχω παίξει σχεδόν όλες και τις έχω νικήσει σχεδόν όλες. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι και νομίζω ότι με τη θέληση, το πείσμα και την πίστη μου, έχω καλές πιθανότητες να κάνω κάτι μεγάλο εκεί. Ποτέ, όμως, δεν ξέρεις. Μπορεί να χάσεις στον πρώτο γύρο, είναι ένα ακόμα τουρνουά».

Για τη μεγάλη στήριξη που είχε από το ελληνικό κοινό στη Μελβούρνη, τόνισε. «Θέλω να τους ευχαριστήσω, διότι η ατμόσφαιρα είναι μοναδική εδώ. Το ξέρω ότι και για αυτούς δεν είναι εύκολο να αφήνουν τις δουλειές τους και να έρχονται να μας βλέπουν. Νομίζω ότι και εμείς τους δίνουμε μεγάλη χαρά που είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε και για τους Έλληνες που είναι στην Ελλάδα και για αυτούς που είναι εδώ. Ευχαριστώ και θα τα πούμε του χρόνου, να είμαστε καλά».

Όσο για το πρόγραμμα της στο πρώτο μέρος της σεζόν; «Θα παίξω στην Αγία Πετρούπολη, στο Ντουμπάι, στην Ντόχα, στο Indian Wells και στο Μαϊάμι, στο Τσάρλστον και μέχρι εκεί έχουμε αποφασίσει. Λόγω κάποιων αλλαγών της WTA, θα πρέπει να ξαναδούμε το πρόγραμμα στο χώμα. Λίγες μέρες ξεκούραση τώρα και πάλι δουλειά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags