08/02/20 - 23:18

Πέμπτος ο Φιλιππίδης στο Τορούν! Παγκόσμιο ρεκορ για τον Ντουπλάντις

Σταθερός ο Έλληνας άλτης του επί κοντώ.

Sportdog Team
Πέμπτος ο Φιλιππίδης στο Τορούν! Παγκόσμιο ρεκορ για τον Ντουπλάντις
554views 0shares

Έγραψε ιστορία ο νεαρός Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις στο επί κοντώ. Ο 20χρονος άλτης με 6.17μ (στη 2η προσπάθεια) σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Τόρουν της Πολωνίας και κατέρριψε το προηγούμενο του Γάλλου Ρενό Λαβιλενί με 6.16μ από τον Φεβρουάριο του 2014 στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

Στο Τόρουν βρέθηκαν και δύο Έλληνες πρωταθλητές, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Φιλιππίδης συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις του, αφού ξεπέρασε τα 5.52μ με τη δεύτερη προσπάθεια και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Ο έμπειρος αθλητής πέρασε με την πρώτη το 5.32μ, ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα και μετά το 5.52μ έχασε οριακά την προσπάθεια στα 5.62μ.

Ο Καραλής δεν κατάφερε να αγωνιστεί, καθώς σε ένα από τα δοκιμαστικά έπεσε στη βαλβίδα κι ένοιωσε μια μικρή ενόχληση στο πόδι του και δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του. Ο Φιλιππίδης θα κάνει τον επόμενο αγώνα στο ISTAF του Βερολίνου στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ ο Καραλής έχει προγραμματίσει την επόμενη εμφάνιση του για την Τρίτη (11/2) στο Λοτζ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ