Facebook Pixel Τεντί Ρινέρ: Έχασε μετά από 9,5 χρόνια!
| 2020-02-09 15:06:00

Πάει, χάλασε ο κόσμος! Ποιος κορυφαίος αθλητής έχασε αγώνα μετά από 9,5 χρόνια

Sportdog Team
Πάει, χάλασε ο κόσμος! Ποιος κορυφαίος αθλητής έχασε αγώνα μετά από 9,5 χρόνια

Ασύλληπτο αυτό που είχε καταφέρει.

Τεντί Ρινέρ: Έχασε μετά από 9,5 χρόνια!

Μία απίστευτη έκπληξη συνέβη στον τρίτο γύρο του τουρνουά τζούντο, που φιλοξενείται στο Παρίσι. Ο Γάλλος, δις Ολυμπιονίκης, Τεντί Ρινέρ, ο οποίος στοχεύει σ΄ ένα τρίτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, ηττήθηκε από τον Ιάπωνα, Κοκόρο Καγκεούρα (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) με ippon στην παράταση.

Κι εάν η ήττα ενός Ολυμπιονίκη σε ένα τουρνουά, δεν συνιστά είδηση πρώτου μεγέθους, η νίκη του Καγκεούρα, λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις, δεδομένου ότι ο Ρινέρ, είχε να χάσει από τις 13 Σεπτεμβρίου 2010! Εκτοτε, ο Γάλλος πρωταθλητής, μετρούσε 154 διαδοχικές νίκες, οι οποίες τον οδήγησαν στον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή 10 φορές!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο τελευταίος -πριν τον Καγκεούρα- πρωταθλητής που νίκησε τον Ρινέρ, ήταν Ιάπωνας και συγκεκριμένα ο Νταϊκι Καμικάβα, στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και μετά από απόφαση των διαιτητών με το τέλος της παράτασης.

Εφ΄ όσον ο Ρινέρ κατακτήσει το τρίτο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος τζουντόκα στην Ιστορία που καταφέρνει κάτι ανάλογο, καθώς προηγήθηκε ο Ιάπωνας, Τανταχίρο Νομούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 (Ατλάντα), του 2000 (Σίδνεϊ) και του 2004 στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags