Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκίνηση στον Ηρακλή! Υποδέχτηκαν τα οστά αγνοούμενου αθλητή της ομάδας που σκοτώθηκε στην Κύπρο
| 2020-02-14 14:01:00

Συγκίνηση στον Ηρακλή! Υποδέχτηκαν τα οστά αγνοούμενου αθλητή της ομάδας που σκοτώθηκε στην Κύπρο

Sportdog Team
Συγκίνηση στον Ηρακλή! Υποδέχτηκαν τα οστά αγνοούμενου αθλητή της ομάδας που σκοτώθηκε στην Κύπρο

Η γυναίκα του περίμενε αυτήν την ώρα 46 χρόνια.

Σε κλίμα συγκίνησης ήρθαν στη Θεσσαλονίκη τα οστά του ήρωα καταδρομέα της 33 Μοίρας καταδρομών Γιώργου Κατσάνη που σκοτώθηκε στην Κύπρο στην μάχη του Αγίου Ιλαρίωνα στις 21 Ιουλίου 1974 κατά την τουρκική εισβολή.

Μετά την ταυτοποίηση τους σε εργαστήριο των ΗΠΑ, τα οστά του αδικοχαμένου καταδρομέα επαναπατρίστηκαν στην Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας που προσγειώθηκε στην 113 πτέρυγα μάχης της Μίκρας και με την συνοδεία του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή ενώ στην συνέχεια και μετά την απόδοση τιμών προωθήθηκαν για το Σιδηρόκαστρο όπου αύριο θα γίνει σε επίσημη τελετή ο ενταφιασμός τους.

Την υποδοχή των οστών του ήρωα καταδρομέα και διακεκριμένου αθλητή στίβου του Ηρακλή, μετά από 46 χρόνια ανέμεναν η χήρα του πολεμιστή και οι κόρες του καθώς και συμπολεμιστές του και παράγοντες της αθλητικής οικογένειας του Ηρακλή. Ο Γιώργος Κατσάνης, στη μνήμη του οποίου ονομάστηκε το κλειστό γήπεδο βόλεϊ του Ηρακλή στην οδό Αγίου Δημητρίου υπήρξε από τους σημαντικότερους αθλητές του τμήματος στίβου του Ηρακλή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags