Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτός έσπασε το ρεκόρ του Μπολτ στα 100 μέτρα
| 2020-02-18 20:14:00

Αυτός έσπασε το ρεκόρ του Μπολτ στα 100 μέτρα

Sportdog Team
Αυτός έσπασε το ρεκόρ του Μπολτ στα 100 μέτρα

Κατάφερε, να διασχίσει τα 100 μέτρα σε μόλις 9,58 δευτερόλεπτα.

Το καλοκαίρι του 2009, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, ο Usain Bolt απέδειξε γιατί δίκαια τον αποκαλούσαν άνθρωπο-αστραπή όσο έτρεχε στους στίβους.

Κατάφερε, τότε, να διασχίσει τα 100 μέτρα σε μόλις 9,58 δευτερόλεπτα, πολύ πιο γρήγορα δηλαδή από οποιονδήποτε άλλον αθλητής σε ολόκληρη την ιστορία του αθλήματος. Το ρεκόρ του μοιάζει ακόμα απλησίαστο, σχεδόν υπεράνθρωπο θα μπορούσε να πει κανείς. Μήπως, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι τελικά;

Πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με το Esquire, ένας Ινδός εργάτης από την Καρνατάκα, μία περιοχή στη νοτιοδυτική Ινδία, κατάφερε να τρέξει 142,5 μέτρα μέσα σε 13,62 δευτερόλεπτα, περνώντας τα 100 μέτρα μετά από μόλις 9,55 δευτερόλεπτα. Μάλιστα η διαδρομή στην οποία αγωνίστηκε ήταν λασπωμένος, κάτι που σημαίνει ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες ο χρόνος του θα μπορούσε να είναι ακόμα μικρότερος.

Ο 28χρονος Srinivasa Gowda έτρεξε γυμνός από τη μέση και πάνω, ξυπόλυτος και χωρίς καμία από τις ανέσεις που απολαμβάνουν οι σύγχρονοι επαγγελματίες αθλητές, αφού ο ίδιος αγωνίστηκε στον στίβο αλλά σε ένα παράξενο τοπικό άθλημα: Τον αγώνα δρόμου με βόδια.

Η είδηση για το κατόρθωμα του Ινδού δρομέα έκανε τον γύρο του πλανήτη, αφού μπορεί επισήμως να μην μπορεί να καταγραφεί ως παγκόσμιο ρεκόρ (μιας και τα βοοειδή βοήθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση), παραμένει όμως ένας εντυπωσιακός άθλος από έναν άνθρωπο που δεν είναι επαγγελματίας αθλητής. "Κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τα πραγματικά αθλητικά ταλέντα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kiren Rijiu, Υπουργός Αθλητισμού της Ινδίας, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησής του να δώσει τη δυνατότητα στον Srinivasa Gowda να προπονηθεί κάτω από πραγματικά επαγγελματικές συνθήκες.

Μάλιστα ενώ ο θόρυβος από την είδηση ότι ένας Ινδός ξεπέρασε σε ταχύτητα τον Bolt δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει, τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες, ότι ένας άλλος συναθλητής του με το όνομα Nishant Shetty κατάφερε να κατεβάζει ακόμα πιο κάτω το ρεκόρ: Έτρεξε τα 100 μέτρα σε μόλις 9,51 δευτερόλεπτα.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags