Facebook Pixel Sportdog.gr | To Βουνό διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα deadlifts
| 2020-02-23 18:46:00

To Βουνό διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα deadlifts

Sportdog Team
To Βουνό διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα deadlifts

Οι περισσότεροι από εμάς, βέβαια, δε θα είχαμε ακούσει καν το όνομά του αν δεν υπήρχε το Game of Thrones.

Με ύψος 206 εκατοστών και 193 κιλά σε μυς, ο Hafþor Julius Björnsson είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα.

Ο υπερπρωταθλητής των διαγωνισμών Strongman (πέντε φορές νικητής στους ευρωπαϊκούς αγώνες, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2018) έχει κάθε δικαίωμα να δηλώνει ότι είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος στον πλανήτη. Είναι κάτι που έχει αποδείξει ξανά και ξανά. Μάλιστα, σε πρόσφατο βίντεο που ανέβασε στα προσωπικά του social media υπενθύμισε για άλλη μία φορά όλα όσα υποδηλώνουν οι τίτλοι.

Τι ακριβώς έκανε; Διέλυσε, έστω ανεπίσημα, το παγκόσμιο ρεκόρ στα deadlifts σηκώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 480 κιλά βάρους μερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος. Μία πράξη που προκαλεί δέος, αν αναλογιστεί κανείς ότι ουσιαστικά πρόκειται για μισό τόνο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on

Οι περισσότεροι από εμάς, βέβαια, δε θα είχαμε ακούσει καν το όνομά του αν δεν υπήρχε το Game of Thrones. Ο Σκανδιναβός γίγαντας αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για τον ρόλο του τερατώδους Gregor Clegane, πιο γνωστού ως το "Βουνό". Ο λόγος ήταν εμφανής: Εκτός από το εντυπωσιακό μέγεθος, η σωματοδομή του είναι τέτοια ώστε να πείσει ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς θεατές για την επιλογή του. 

Ο Björnsson βρισκόταν εδώ και καιρό κοντά σε αυτά τα κιλά, αφού είχε σηκώσει 472 κιλά το 2018 και 473 κιλά το 2019. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ο τρόπος που τα κατάφερε, αφού δε δείχνει να δυσκολεύεται ιδιαίτερα στο βίντεο.

 

ΠΗΓΗ: esquire.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags