Facebook Pixel ΑΕΚ: Πέθανε ο Γιώργος Παπαβασιλείου
| 2020-03-12 11:01:00

Θρήνος στην ΑΕΚ! Έφυγε ο μεγάλος αθλητής και προπονητής Γιώργος Παπαβασιλείου

Sportdog Team
Θρήνος στην ΑΕΚ! Έφυγε ο μεγάλος αθλητής και προπονητής Γιώργος Παπαβασιλείου

Κατέρριψε συνολικά 16 ρεκόρ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για τον χαμό του Γιώργου Παπαβασιλείου:

Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί.

Ο εκ των κορυφαίων αθλητών του Συλλόγου, αλλά και της χώρας, και προπονητής του τμήματος στίβου, Γιώργος Παπαβασιλείου, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/03).

Ο σπουδαίος “θρύλος” του αθλήματος συμμετείχε 2 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1956, 1960), κατέκτησε 7 χρυσά μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες, ενώ 24 φορές αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στα 3000 και 5000 μέτρα στηπλ, καθώς και στον ανώμαλο δρόμο. Ο σπουδαίος αθλητής κατέρριψε συνολικά 16 πανελλήνια ρεκόρ σε τρία ολυμπιακά αγωνίσματα, αφήνοντας το όνομά του ανεξίτηλο στους αιώνες.

Ως προπονητής της ΑΕΚ οδήγησε το τμήμα στίβου σε ένδοξες στιγμές κατακτώντας 4 Πρωταθλήματα Ελλάδος Ανοιχτού Στίβου Γυναικών, 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος Κλειστού Στίβου Γυναικών, καθώς και 3 Πρωταθλήματα Ανωμάλου Δρόμου Γυναικών. Υπηρέτησε το τμήμα για 70 περίπου χρόνια, αποτελώντας ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Αλέξης Αλεξίου, η Διοίκηση, όλοι οι αθλητές της ΑΕΚ, καθώς και όλο το προσωπικό του Συλλόγου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Δείτε την τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει στην κάμερα του ΑΕΚ LIVE:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags