Facebook Pixel Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μποϊκοτάζ στη διοργάωνση από τρεις χώρες
| 2020-03-23 17:45:00

Ραγδαίες εξελίξεις λόγω κορωνοϊού: Μποϊκοτάζ τριών χωρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Sportdog Team
Ραγδαίες εξελίξεις λόγω κορωνοϊού: Μποϊκοτάζ τριών χωρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δεν θα στείλουν αθλητές!

Την ώρα που η συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω κορωνοϊού "φουντώνει", ο Καναδάς, η Πολωνία και η Αυστραλία πιέζουν για την αναβολή της διοργάνωσης, επισημαίνοντας πως δεν προτίθενται να στείλουν αθλητές στο Τόκιο.

Την αρχή έκαναν οι Καναδοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν τη συμμετοχή αθλητών τους στην Ολυμπιάδα, αφού κανείς δεν μπορεί να αεγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ακολούθησε η Πολωνία, που ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για προετοιμασία των αθλητών  εν μέσω πανδημίας.

"Οι συνθήκες έχουν αλλάξει λόγω της πανδημίας και της μετάδοσης του κορονοϊού. Οι Πολωνοί αθλητές έχουν μειωμένες επιλογές προπόνησης, τα προκριματικά έχουν ακυρωθεί. Υπάρχει αβεβαιότητα και κανείς δε μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς σκοπεύουμε να μείνουμε σπίτι βάσει των συστάσεων που μας έχουν γίνει. Ζητάμε λοιπόν την αλλαγή της ημερομηνίας των Ολυμπιακών αγώνων", αναφέρουν οι Πολωνοί

Τέλος, η Αυστραλία ζήτησε με τη σειρά της την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και ανακοίνωσε ότι οι αθλητές προετοιμάζονται για Αγώνες το 2021.

"Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας δηλώνει πως οι αθλητές της Αυστραλίας πρέπει να προετοιμαστούν για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, ύστερα από την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όσον αφορά στο ενδεχόμενο αναβολής των Αγώνων τη φετινή χρονιά και τις αλλαγές στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας στην Αυστραλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει η ανακοίνωση", επισημαίνει η Αυστραλία με σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags