26/03/20 - 13:26

Αποφασίζεται η νέα ημερομηνία των Ολυμπιακών Αγώνων - "Πρέπει να υπάρξει ασφάλεια"

Ειδική επιτροπή καλείται να βρει τη νέα ημερομηνία.

Sportdog Team
Αποφασίζεται η νέα ημερομηνία των Ολυμπιακών Αγώνων - "Πρέπει να υπάρξει ασφάλεια"
411views 0shares

Μια νέα ειδική επιτροπή έχει συσταθεί για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων σε νέα ημερομηνία, η οποία καλείται να πάρει και αποφάσεις.

Σήμερα έγινε η πρώτη συνεδρίαση και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, αναμένεται να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Η ακριβής ημερομηνία είναι το πρώτο που πρέπει να αποφασιστεί, ώστε να προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες.

«Πρέπει να αποφασίσουμε πότε θα γίνουν οι τελετές έναρξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Χωρίς αυτό, υπάρχουν πολλά πράγματα που απλά δεν μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής, Τοσίρο Μούτο.

Παράλληλα, ανέφερε πως απόλυτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις -όχι μόνο της διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και όλων των χώρων που σχετίζονται με αυτούς, όπως χώρους στέγασης, έκδοσης εισιτηρίων κλπ.

«Πρέπει να υπάρξει ασφάλεια στις εγκαταστάσεις, αλλά και το χωριό των αθλητών, στους χώρους προπόνησης. Πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες όταν τις χρειαζόμαστε το επόμενο έτος. Θα υπάρξουν πρόσθετα κόστη. Έχουμε να κάνουμε με αναβολή των Αγώνων, κάτι που δεν συνέβη ποτέ στην ιστορία», πρόσθεσε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ