26/03/20 - 16:42

Δημοσίευμα-βόμβα: Εκτόξευση του κόστους των Ο.Α. λόγω της αναβολής - Απίστευτα νούμερα!

Η αναβολή θα είναι οικονομικά επώδυνη.

Sportdog Team
Δημοσίευμα-βόμβα: Εκτόξευση του κόστους των Ο.Α. λόγω της αναβολής - Απίστευτα νούμερα!
360views 0shares

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μπορεί να αναβλήθηκαν, αλλά αυτή η αναβολή αναμένεται να εκτοξεύσει το συνολικό κόστος τους κατά 2,5 δισ. ευρώ.

Αυτό αναφέρει με σημερινές εκτιμήσεις της η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα «Nikkei», τονίζοντας ότι το κόστος των Αγώνων θα εκτοξευτεί από τα 11,5 δισ. ευρώ στα 14 δισ. ευρώ.

«Εκτός από τις δαπάνες που σχετίζονται με την εξασφάλιση του ανταγωνισμού, η αποζημίωση των εταιρειών κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα αυξηθεί επίσης», αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα και προσθέτει: «Υπάρχουν επίσης, δαπάνες που σχετίζονται με την επιστροφή και μεταπώληση εισιτηρίων που έχουν ήδη πωληθεί. Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή, η οποία απασχολεί 3.300 εργαζόμενους, θα έχει μεγαλύτερο κόστος εργασίας την περίοδο που θα διαρκέσει η αναβολή».

«Νομίζω ότι θα πρέπει να μειώσουμε ορισμένες φιλοδοξίες. Μερικές φορές πρέπει να συμφωνούμε στην αναθεώρηση του σχεδιασμού», δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο και πρόσθεσε επισημαίνοντας πως απαιτούνται άμεσες αποφάσεις: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μπορούν να επιλυθούν ένα προς ένα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ