Facebook Pixel Νέες "σκιές" στην υποψηφιότητα του Τόκιο - Έτσι πήρε τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
| 2020-03-31 12:15:00

Ρεπορτάζ-βόμβα: Νέες "σκιές" στην υποψηφιότητα του Τόκιο - Έτσι πήρε τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Sportdog Team
Ρεπορτάζ-βόμβα: Νέες "σκιές" στην υποψηφιότητα του Τόκιο - Έτσι πήρε τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Νέες...σκιές πάνω από την υποψηφιότητα του Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ένας επιχειρηματίας ο οποίος έλαβε εκατομμύρια δολάρια για την επιτυχημένη εκστρατεία του στο Τόκιο για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020,που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος εξαιτίας του κορωνοϊού, δήλωσε ότι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της υποστήριξης των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρείται ύποπτος από τις γαλλικές αρχές για εμπλοκή του σε δωροδοκίες για να βοηθήσει την υποψηφιότητα της Ιαπωνίας.

Ο Χαραγιούκι Τακαχάσι, 75 ετών  πρώην διευθυντικό στέλεχος του διαφημιστικού πρακτορείου Dentsu Inc, πληρώθηκε 8,2 εκατομμύρια δολάρια από την επιτροπή που πρωτοστάτησε στην κατάθεση υποψηφιότητας του Τόκιο για τους Αγώνες του 2020, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

Ο Τακαχάσι δήλωσε στο Reuters ότι η δουλειά του συμπεριλάμβανε και την επικοινωνία με μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όπως ο Λαμίν Ντιακ, και ότι έδωσε δώρα στον Ντιάκ, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και ρολογιού Seiko. «Είναι φθηνά», είπε.

Οι πληρωμές κατέστησαν τον Τακαχάσι τον μοναδικό μεγαλύτερο αποδέκτη χρημάτων από την επιτροπή υποβολής υποψηφιότητας του Τόκιο, η οποία χρηματοδοτήθηκε κυρίως από ιαπωνικές εταιρείες. 

Μετά την παρέμβασή του στην επιτυχημένη εκστρατεία του Τόκιο, ο Τακαχάσι  μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, μια ομάδα που ανέλαβε την εκτέλεση των θερινών αγώνων μετά την απονομή της στην Ιαπωνία.

Ο Τακαχάσι αναγνώρισε τις πληρωμές, αλλά αρνήθηκε να δώσει μια πλήρη καταγραφή του πώς χρησιμοποίησε τα χρήματα. Είπε ότι παρότρυνε τον Ντιακ να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Τόκιο και αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία στις συναλλαγές αυτές.

Είπε ότι ήταν φυσιολογικό να προσφέρουν δώρα ως τρόπο να δημιουργηθούν καλές σχέσεις με σημαντικούς αξιωματούχους όπως ο Ντιακ, ενώ σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρχε τίποτα παράτυπο με τις πληρωμές που έλαβε ή με τον τρόπο που χρησιμοποίησε τα χρήματα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags