Facebook Pixel ΣΕΓΑΣ: Ανησυχία στους αθλητές για τα όρια στους Ολυμπιακούς
| 2020-04-08 19:05:00

Προβληματισμένοι οι Έλληνες πρωταθλητές λόγω κορωνοϊού! Μεγάλη ανησυχία για τους Ολυμπιακούς

Sportdog Team
Προβληματισμένοι οι Έλληνες πρωταθλητές λόγω κορωνοϊού! Μεγάλη ανησυχία για τους Ολυμπιακούς

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η δεύτερη τηλεδιάσκεψη Ελλήνων αθλητών και αθλητριών ,στην οποία πήρε μέρος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και διοργάνωσαν από κοινού ο Περικλής Ιακωβάκης και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η κουβέντα επικεντρώθηκε κυρίως στους αγώνες της θερινής περιόδου, τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Παρισιού, αλλά και στην απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να αλλάξει τις ημερομηνίες των ολυμπιακών προκρίσεων παγώνοντας στην ουσία το διάστημα 6/4-31/11 του 2020. Σε σχέση με την προηγούμενη τηλεδιάσκεψη το κλίμα ήταν πιο απαισιόδοξο, αφού αυτό που μεταφέρθηκε κυρίως από τον Περικλή Ιακωβάκη είναι πως η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση της Γαλλίας και τις αποφάσεις που θα λάβει σχετικά με τη διεξαγωγή διοργανώσεων στη χώρα τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών και μέλος του συμβουλίου της ΕΑ είπε πως αυτό που αποκόμισε από τις τελευταίες του επαφές με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι πως ο αγώνας θα μετατεθεί για το 2021.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το σύστημα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο μάλιστα είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί το επόμενο διάστημα. Η Κατερίνα Στεφανίδη ως μέλος της Επιτροπής αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόνισε πως δεν υπάρχει πρόθεση της WA να ακυρώσει το ράνκινγκ και να προχωρήσει με ελαστικότερα όρια, αλλά έκανε γνωστό πως υπάρχει η σκέψη να γίνει αλλαγή στον τρόπο βαθμολόγησης, ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία η επίδοση, ανεξάρτητα με τη σημαντικότητα της διοργάνωσης στην οποία έχει επιτευχθεί.

Καθοριστικές ήταν οι τοποθετήσεις του Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η ομοσπονδία θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά τους αθλητές ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στη διάρκεια της σεζόν. Παράλληλα έδειξε ιδιαίτερα μετριοπαθής σε ότι έχει να κάνει με τους αγώνες της θερινής περιόδου και κυρίως με την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο επανέλαβε την πρόθεση της ομοσπονδίας να διοργανώσει τα μεγάλα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και ίσως κάποιους ακόμη αγώνες στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Αντίθετα ενημέρωσε τους αθλητές και τις αθλήτριες πως φέτος δεν θα διεξαχθούν τόσο το διεθνές μίτινγκ "Βενιζέλεια -Χανιά", όσο και το Athens Street Pole Vault. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αφού επικρότησε για μία ακόμη φορά την πρωτοβουλία της τηλεδιάσκεψης των αθλητών και αθλητριών και τους ζήτησε να προχωρήσουν σε ενεργοποίηση της Επιτροπή Αθλητών στη χώρα μας με διευρυμένες μάλιστα αρμοδιότητες.

Στη διάρκεια της κουβέντας εκφράστηκε η ανησυχία για το πως θα εξελιχθεί και ο χειμώνας του 2021, καθώς ακόμη δεν είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία της πανδημίας του ιού Covid-19, ενώ παραμένει αμφίβολο πως θα μπορέσει να λειτουργήσει ένα καλεντάρι με τόσες πολλές και σημαντικές διοργανώσεις.

Θυμίζουμε πως η πανδημία του ιού Covid-19 έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο κι όπως είναι φυσιολογικό έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στον αθλητισμό, με τους αθλητές όλων των επιπέδων να είναι σε πλήρη αβεβαιότητα.

Η νέα συνάντηση των αθλητών και αθλητριών θα γίνει στις 28 Απριλίου στις 19.30.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags