Facebook Pixel Ολυμπιακοί Αγώνες - Κορωνοϊός: Αποκάλυψη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον κορωνοϊό - "Θα γίνουν μόνο εάν..."
| 2020-04-18 19:40:00

Αποκάλυψη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον κορωνοϊό - "Θα γίνουν μόνο εάν..."

Sportdog Team
Αποκάλυψη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον κορωνοϊό - "Θα γίνουν μόνο εάν..."

Η Ντεβί Σριντάρ, πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, τόνισε σύμφωνα με το BBC πως «αν έχουμε το εμβόλιο μέσα στον επόμενο χρόνο, τότε θεωρώ πως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Το εμβόλιο θα αλλάξει τα δεδομένα, όταν μιλάμε για ένα εμβόλιο που θα είναι οικονομικό και διαθέσιμο για όλους. Από την άλλη, αν δεν έχουμε το εμβόλιο τότε θεωρώ πως δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Σημείωνεται ότι παρόμοια τοποθέτηση έκανε και ο επικεφαλής συντονισμού της ΔΟΕ. Ο Τζον Κόατες ανέφερε ότιο κορωνοϊός θα μπορούσε να επηρεάσει και τους αγώνες του 2021. 

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο ήταν προγραμματισμένοι για τις 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 2020. Πριν από λίγες εβδομάδες αναβλήθηκαν για τις  23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021. Η ΔΟΕ έχει επισημάνει πολλάκις ότι βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας για το συγκκριμένο ζήτημα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags