Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Αδιέξοδο στη Volley League - Όλα... δείχνουν πρωταθλητή Ολυμπιακό - Διαφωνούν ΠΑΟΚ και ΠΑΟ!
Άλλα Σπορ
| 2020-05-12 22:25:00

Αδιέξοδο στη Volley League - Όλα... δείχνουν πρωταθλητή Ολυμπιακό - Διαφωνούν ΠΑΟΚ και ΠΑΟ!

Sportdog Team
Αδιέξοδο στη Volley League - Όλα... δείχνουν πρωταθλητή Ολυμπιακό - Διαφωνούν ΠΑΟΚ και ΠΑΟ!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Μετά από τέσσερις και πλέον ώρες συνεδρίασης και ύστερα από ομόφωνη απόφαση διακόπηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, με τον πρωτάθλημα της Volley League να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Οι αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος της Volley League 2019-20 θα παρθούν στην συνέχεια της συνεδρίασης, η οποία θα γίνει μόλις η κυβέρνηση δώσει το «οκ» για τους κλειστούς χώρους.

Αν πάντως δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα και υπάρξει διακοπή, όλα δείχνουν πως θα έχουμε πρωταθλητή και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό, ο οποίος χρειάζεται οκτώ ψήφους από τις 10 ομάδες. Αυτή τη στιγμή έχει επτά, αφού διαφωνούν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, αλλά και η Ελπίδα Αμπελοκήπων η οποία έκανε μια διαφορετική πρόταση, καθώς τόνισαν πως: «Να αποδοθεί ο τίτλος, αλλά όποιος τον πάρει τότε να δηλώσει υποχρεωτικά συμμετοχή στο Champions League»!

Συγκεκριμένα, να αναδειχθεί πρωταθλητής ψήφισαν οι Ολυμπιακός, Ηρακλής, Παμβοχαϊκός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΟΦΗ, Κηφισιά. Ο Φοίνικας Σύρου αρχικά είπε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, μετά τόνισε πως αν δεν θέλουν να παίξουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ να μην γίνει, ενώ αν δεν γίνει δείχνει διάθεση να συμφωνήσει με το να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ψηφίζοντας ωστόσο λευκό.

Αναλυτικά η ενημέρωση αναφέρει:

Στην σημερινή πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ με θέμα την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος στην οποία συμμετείχαν όλα τα ΤΑΑ, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη της προβλεπόμενης ειδικής πλειοψηφίας (8 πλειοψηφικές ψήφους στις 10 ομάδες), σύμφωνα με το άρθρο 8 της από 24/04/2020 ΠΝΠ για την αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος , συνολικά για όλες τις ομάδες με βάση την κατάταξή τους στον βαθμολογικό πίνακα και τόσο ως προς το ζήτημα της συνέχισης διεξαγωγής, όσο και ως προς αυτό της διακοπής του πρωταθλήματος, με ανάδειξη ή μη πρωταθλητή.

Παρά το γεγονός ότι έγινε διεξοδική συζήτηση και αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, κρίθηκε τελικά σκόπιμο να διακοπεί η συνεδρίαση , προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου η Πολιτεία να αποφασίσει το δυνατόν συντομότερα έναν σαφή και χρονικά προσδιορισμένο «οδικό χάρτη» επανεκκίνησης προπονήσεων και αγώνων της Volley League πάντα με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό το αργότερο μέχρι το τέλος Μαίου (και σε κάθε περίπτωση ευθύς αμέσως υπάρξουν νεότερες εξελίξεις) το ΔΣ θα επανασυνεδριάσει, οπότε και θα αποφασιστεί οριστικά η τύχη του φετινού πρωταθλήματος.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags