Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Απίθανη ανατροπή (3-2) του Δικεφάλου χωρίς ξένους!
| 2020-07-01 19:37:00

Άθλος ΠΑΟΚ - Ταπείνωσε τον Παναθηναϊκό - Τεράστια ανατροπή από 0-2 σε 3-2 χωρίς ξένους!

Sportdog Team
Άθλος ΠΑΟΚ - Ταπείνωσε τον Παναθηναϊκό - Τεράστια ανατροπή από 0-2 σε 3-2 χωρίς ξένους!

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ, ωστόσο αντεπιτέθηκε και έφτασε σε απίθανη ανατροπή, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 επί του Παναθηναϊκού και μάλιστα παίζοντας χωρίς ξένους παίκτες!

Οι Θεσσαλονικείς πήραν κεφάλι με 1-0 στα ημιτελικά της Volley League και χρειάζονται ακόμα μια νίκη για να πάρουν την πρόκριση για τους τελικούς.

Επόμενο ματς για τις δύο ομάδες την Παρασκευή. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει τη νίκη τότε θα προκριθεί στον τελικό. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει τη νίκη τότε οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους σε τρίτο ματς την Κυριακή.

 

Όπως αναμενόταν ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Ράπτη διαγώνιο αντί του Στάροβιτς που δεν ταξίδεψε στην Αθήνα για τα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου παρατάχθηκε με Τσάτσιτς, Ανδρεόπουλο στα άκρα, Γιάκομπσεν στην πάσα, Πανταλέων-Ρανγκέλ στο κέντρο και τον Ζήση στη θέση του λίμπερο.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε κι αυτός με ομάδα ανάγκης αφού κατέβηκε στην Αθήνα χωρίς ξένους παίκτες και με αμιγώς ελληνικό ρόστερ. Για την ομάδα του Κώστα Δεληκώστα ξεκίνησε με τον Αρμενάκη στη διαγώνιο, Γάτση - Χαραλαμπίδη στο κέντρο, Τερζή στην πάσα, Σωτηρίου - Εφραιμίδη στα άκρα και λίμπερο τον Στεφάνου. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι με σερί μπλοκ κατάφεραν να πάρουν με το ξεκίνημα προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στην υποδοχή και την επίθεση και ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο μπλοκ στις πρώτες φάσεις του αγώνα. Κάπως έτσι το «τριφύλλι» κατάφερε να χτίσει σημαντική διαφορά στο πρώτο σετ. 

Στο 10-16 έγινε η πιο εντυπωσιακή φάση του σετ με τον Αλέξανδρο Ράπτη να πηδάει πάνω από τον πάγκο του Παναθηναϊκό, να βγάζει την άμυνα και τελικά η ομάδα του Ανδρεόπουλου να παίρνει τον πόντο μετά από άουτ επίθεση του Σωτηρίου. Ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι και σε διψήφια διαφορά κατακτώντας το πρώτο σετ με πολύ μεγάλη άνεση.

Το τριφύλλι μπήκε πολύ καλά και στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 5-8 μετά από χαμένη επίθεση του Χαραλαμπίδη. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στον πόντο (12-13) μετά από μπλοκ άουτ του Σωτηρίου αλλά ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και έφτασε στο 13-19 μετά από επίθεση του Ανδρεόπουλου. 

Ο ΠΑΟΚ μείωσε προσωρινά σε 18-22 με τον Χαραλαμπίδη. Ωστόσο δεν κατάφερε κάτι περισσότερο με την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου να κατακτά το σετ με 19-25 και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. 

Ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Με καλό σερβίς του Εφραιμίδη η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο 7-3 μετά από μπλοκ του Σωτηρίου. Ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (11-10) με μπλοκ του Πανταλέων. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπέρασε και πάλι με 13-10 με μπλοκ άουτ του Γάτση.

Με καλό μπλοκ οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 13-13 και προσπέρασαν με τον Ρανγκέλ. Μετά το 15-16 με άσο του Ράπτη, οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έκαναν τρία σερί λάθη δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να προσπεράσει με 19-16 μετά από άουτ επίθεση του Ράπτη. 

Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στα έξι σετ μπολ με τον Μπούτο. Το τριφύλλι με όπλο το μπλοκ του και με τον Γιάκομπσεν στο σερβίς κατάφερε να μειώσει στον πόντο (24-23) αλλά ο Μπούτος με μπλοκ άουτ έδωσε το σετ στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε με 7-4 στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ με μπλοκ του Γάτση και έφτασε στο double score (8-4) μετά από άουτ επίθεση του Ρανγκέλ. Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στο 16-11 μετά από παράβαση στο φιλέ του Ρανγκέλ και έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. 

Οι «πράσινοι» μείωσαν σε 17-15 με δύο σερί μπλοκ από Τσάτσιτς και Πανταλέων με τον Κώστα Δεληκώστα να καλεί τάιμ άουτ. Μετά την διακοπή ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 17-17 με επίθεση του Ράπτη και μπλοκ του Τσάτσιτς. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πάλι να έχει το πάνω χέρι στο ματς (23-21) με τον Μπούτο αλλά οι παίκτες του τριφυλλιού ισοφάρισαν με τον Ανδρεόπουλο και ένα μπλοκ του Τσάτσιτς. Δύο λάθη του Παναθηναϊκού (χτύπημα στην αντένα από Γιάκομπσεν, λάθος θέσεις) έδωσαν το σετ στον ΠΑΟΚ που οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ.

Με άσο του Γάτση ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 3-0 στο ξεκίνημα του πέμπτου σετ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εντυπωσιακή και έφτασε στο 13-4 με μπλοκ του Σωτηρίου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έψαξαν να βρουν αντίδραση, μείωσαν σε 13-7 αλλά η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τελικά το σετ με 15-8 με τον Σωτηρίου και τη νίκη με 3-2.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags