Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλος Ολυμπιακός - "Καθάρισε" τον Φοίνικα και πέρασε τελικό - Περιμένει ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό (vid)
| 2020-07-04 19:06:00

Μεγάλος Ολυμπιακός - "Καθάρισε" τον Φοίνικα και πέρασε τελικό - Περιμένει ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό (vid)

Sportdog Team
Μεγάλος Ολυμπιακός - "Καθάρισε" τον Φοίνικα και πέρασε τελικό - Περιμένει ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό (vid)

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στον Φοίνικα Σύρου και προκρίθηκε στους τελικούς της Volley League.

Οι Ερυθρόλευκοι απέκλεισαν του νησιώτες με 2-1 και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, που θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται την Κυριακή στο τρίτο και τελευταίο ματς της συγκεκριμένης σειράς.

Ο πρώτος τελικός της Volley League θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Αν δεν αλλάξει κάτι το ματς θα γίνει στην έδρα του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα του Πειραιά έχει και το πλεονέκτημα έδρας αφού τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Ο Φοίνικας Σύρου παρατάχθηκε και στον τρίτο ημιτελικό χωρίς τον Φίλιπ Στοΐλοβιτς. Ο Γιάννης Ορφανός σε δηλώσεις του μετά το τέλος του δεύτερου ματς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Σέρβου αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ματς με τις καθιερωμένες τους συνθέσεις. Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός έπαιξε με τον Τερβαπόρτι στην πάσα, τον Φίνγκερ στη διαγώνιο, τους Χουσάι-Κουμεντάκη στα άκρα, τους Βουλκίδη - Πετρέα στο κέντρο και τον Κοκκινάκη στη θέση του λίμπερο. Ο Φοίνικας ξεκίνησε με τον Μπουτσούγεβιτς στην πάσα, τον Μήλη στη διαγώνιο, τους Στερν - Κωστόπουλο στα άκρα, τους Κανέλλο - Χριστόφα στο κέντρο και τον Καρασαββίδη στη θέση του λίμπερο.

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε καλύτερα στο ματς και πήρε γρήγορο προβάδισμα δύο πόντων. Ο Φοίνικας ισοφάρισε σε 7-7 με επίθεση του Στερν ενώ προσπέρασε στην επόμενη φάση με μπλοκ του Κανέλλου. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ προηγήθηκε με 12-9 με άσο του Πετρέα με τον Φοίνικας να κάνει σερί και να προσπερνά με 13-14 μετά από παράβαση του Χουσάι. 

Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ για αρκετούς πόντους μέχρι την τελική ευθεία του σετ. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 21-19 με άουτ επίθεση του Στερν ενώ νέα χαμένη επίθεση του Φοίνικα έφτασε την ομάδα του Πειραιά πολύ κοντά (23-20) στην κατάκτηση του σετ. Ο Κουμεντάκης με άσο διαμόρφωσε το 25-21 και έδωσε το πρώτο σετ στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 10-5 με τον Φίνγκερ έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ βρήκε καλά σερβίς, δύσκολεψε πάρα πολύ την υποδοχή των Καρασαββίδη, Κωστόπουλου και έφτασε στο 19-8 με άσο του Πετρέα. Κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά και το σετ με την ομάδα του Πειραιά να φτάνει στο 25-14 μετά από χαμένο σερβίς του Μπουτσούγεβιτς και το 2-0 στα σετ.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 7-4 με επίθεση του Χουσάι στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό στην επίθεση με τον Φοίνικα να προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τα δικά του όπλα. Ο Στερν αλλά και ο Κωστόπουλος με τον Μήλη δεν είχαν ανάλογη απόδοση με του πρώτου ημιτελικού όπου η ομάδα της Σύρου έκανε την μεγάλη έκπληξη.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο 13-9 μετά από χαμένο σερβίς των παικτών του Γιάννη Ορφανού. Με επίθεση του Φίνγκερ η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ έφτασε στο 17-12 αλλά και το 19-13 με άσο του Βουλκίδη. Οι Συριανοί έμειναν στο σετ (20-18) με μπλοκ του Χριστόφα και του Κωστόπουλου και λάθος του Τερβαπόρτι. Ο Χουσάι έδωσε τέλος στο σερί της ομάδας του Γιάννη Ορφανού με τον Ολυμπιακό να κατακτά το σετ και να παίρνει τη νίκη - πρόκριση.

Πηγή: SDNA.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags