Facebook Pixel Sportdog.gr | Δυνατές παρουσίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου
| 2020-09-20 06:35:00

Δυνατές παρουσίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου

Sportdog Team
Δυνατές παρουσίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου

Tο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου θα γίνει την Κυριακή, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, σε μια διαδρομή διαφορετική από αυτή που έχουν συνηθίσει οι αθλητές και αθλήτριες την τελευταία οχταετία.

Η διοργάνωση μεταφέρθηκε στο Σχινιά, από το κέντρο της Αθήνας, λόγω των πολλών αλλαγών που έφερε φέτος στην αγωνιστική δράση, η πανδημία του ιού covid-19. Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων δεν θα χάσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να κυνηγήσουν μια καλή παρουσία.

Στους Άνδρες θέση εκκίνησης θα πάρει και ο περσινός νικητής, Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ), που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της νίκης και στη φετινή διοργάνωση. Με αξιώσεις θα μπει στον αγώνα και ο Γιώργος Τάσσης (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας), δεύτερος στην διοργάνωση του 2018, αλλά και ο πολύπειρος Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων). Θέση στο βάθρο των νικητών θα επιδιώξουν και οι Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) και Λάμπρος Μαλτέζος (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας).

Στις γυναίκες, η Αναστασία Καρακατσάνη (ΠΓΣ) - νικήτρια και στο φετινό πρωτάθλημα ανωμάλου - θα μπει με προσδοκίες στον αγώνα και με στόχο την πρώτη θέση. Με ενδιαφέρον αναμένεται στην απόσταση, τόσο η συμμετοχή της Παρασκευής Μανούσου (ΓΣ Κηφισιάς), όσο και των Κατερίνας Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), Σόνιας Τσεκίνη (ΦΣ Άργους Ορεστικού) και της περσινής νικήτριας Στεφανίας Λεοντιάδου.

Η εκκίνηση στους Άνδρες θα δοθεί στις 07.30 και στις γυναίκες στις 07.40.

Η διαδρομή του αγώνα θα είναι κυκλική, περιμετρικά του κυρίως υδάτινου στίβου του κωπηλατοδρομίου, συνολικής απόστασης 4.971μ. ο γύρος και πλήρως ασφαλτοστρωμένη με καλή ποιότητα ασφάλτου. Οι αθλητές-αθλήτριες θα χρειαστεί να διανύσουν τέσσερις στροφές συνολικής απόστασης 19.884μ. και θα καλύψουν επιπλέον 1.213μ., επί της κυκλικής διαδρομής, προκειμένου να συμπληρωθεί η απόσταση των 21.097 μέτρων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags