Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεκούραστη πρόκριση για Τσιτσιπά στους 16 - Αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού ο Μπέντενε (Vid)
| 2020-10-03 17:29:00

Ξεκούραστη πρόκριση για Τσιτσιπά στους 16 - Αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού ο Μπέντενε (Vid)

Sportdog Team
Ξεκούραστη πρόκριση για Τσιτσιπά στους 16 - Αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού ο Μπέντενε (Vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε άνετα την πρόκριση για τους 16 του Ρολάν Γκαρός, επικρατώντας του Αλιάζ Μπέντενε, ο οποίος αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού.

Μέχρι, πάντως, να αφήσει τον αγωνιστικό χώρο ο 31χρονος Σλοβένος (Νο.56), που αντιμετώπιζε πρόβλημα στο δεξί πόδι, ο Στέφανος ήταν εκπληκτικός και είχε το προβάδισμα με 6-2, 6-1, 3-1 σε μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά.

Περνάει, λοιπόν, στον τέταρτο γύρο για δεύτερη διαδοχική χρονιά και ο αντίπαλός του θα προκύψει από το ματς ανάμεσα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και τον Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα.

Πέρυσι είχε ηττηθεί στους «16» από τον Σταν Βαβρίνκα μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που τον σημάδεψε στη συνέχεια της σεζόν, οπότε φιλοδοξεί φέτος να κάνει την καλύτερη πορεία του στο Παρίσι!

Δείχνει, πάντως, να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και φρόντισε να στείλει με το καλημέρα του μήνυμα και στον Μπέντενε. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε το πρώτο σετ, αφού πρώτα είδε τον αντίπαλό του να παίρνει ιατρικό τάιμ άουτ για έναν τραυματισμό στην ποδοκνημική.

Ο Σλοβένος συνέχισε κανονικά τον αγώνα και προσπάθησε να αντισταθεί, όμως ο Στέφανος είχε πάρει φόρα... για τα καλά και έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ σε λιγότερο από μία ώρα!

Ο Μπέντενε είχε δέσει βαριά το πόδι του, αλλά αυτό μάλλον δεν τον βοηθούσε όσο περνούσε η ώρα και στο ξεκίνημα του τρίτου σετ φάνηκε να πονάει ξανά. Ο Στέφανος σημείωσε ένα ακόμα μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (1-2) και όταν εδραίωσε στη συνέχεια το προβάδισμά του, ο Σλοβένος αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Συνολικά έχασε μόνο 12 πόντους στο σερβίς του, ενώ είχε 28 winners και μόνο 11 αβίαστα λάθη έναντι 13-30 αντίστοιχα του αντιπάλου του.

Θα προσπαθήσει τη Δευτέρα να περάσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό Grand Slam και μπορεί να τα καταφέρει, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος!

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags