Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έχασε μετά από 8 χρόνια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος
Άλλα Σπορ
| 2020-10-10 16:45:00

Απίστευτο - Έχασε μετά από 8 χρόνια ο Ολυμπιακός στο πόλο Ανδρών!

Sportdog Team
Απίστευτο - Έχασε μετά από 8 χρόνια ο Ολυμπιακός στο πόλο Ανδρών!

Ολυμπιακός: Τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, επιβεβαιώθηκαν από την 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος. Η Βουλιαγμένη επικράτησε του αγνώριστου Ολυμπιακού με 8-7 στο κολυμβητήριο “ Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη ήττα του σε αγώνα κανονικής περιόδου μετά από 8,5 χρόνια! Η αμέσως προηγούμενη ήταν στις 28/4/2012, από την ίδια ομάδα και με το ίδιο ακριβώς σκορ, στο Λαιμό, ενώ στο μεσοδιάστημα ο ΝΟΒ έχει νικήσει τους “ ερυθρόλευκους” σε έναν τελικό κυπέλλου (2017 στο Καρπενήσι) και σε έναν τελικό πλέι-οφ (2019 στο Λαιμό, στα πέναλτι), ενώ την περασμένη περίοδο τους είχε αποσπάσει ισοπαλία (13-13) στο Λαιμό.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σήμερα πολύ κακό πρόσωπο, ιδίως στην επίθεση, όπου χρειάστηκε σχεδόν 18 αγωνιστικά λεπτά για να σκοράρει, κι αυτό με πέναλτι του Γενηδουνιά. Μουρίκης και Κάκαρης κέρδισαν αρκετές αποβολές, αλλά οι τελικές επιλογές των Πειραιωτών ήταν πολύ κακές, απέναντι σε μία εξαιρετικά στημένη άμυνα. Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο και στην τρίτη περίοδο, βρίσκοντας λύσεις στη επίθεση, ξέφυγε 6-2. Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι γηπεδούχοι εξαπέλυσαν την αντεπίπθεσή τους και μέσα σε τέσσερα λεπτά κατάφεραν να εξουδετερώσουν το προβάδισμα του ΝΟΒ και να ισοφαρίσουν (6-6) με πέναλτι του Ντάουμπε.

Ο Γκιουβέτσης σε παίκτη παραπάνω έδωσε προσωρινά “ ανάσα” στους φιλοξενούμενους, ο Μουρίκης απάντησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Ζαννής Αλαφραγκής, με καταπληκτική κίνηση και γύρισμα από θέση φουνταριστού, “ έγραψε” το 7-8. Ακολούθησε η πιο καθοριστική φάση του αγώνα, στην οποία οι διαιτητές χρέωσαν -αμφισβητούμενο- πέναλτι στον τερματοφύλακα της Βουλιαγμένης, Παναγιώτη Τζωρτζάτο, 1΄47΄΄ πριν τη λήξη. Μετά από διακοπή περίπου πέντε λεπτών για διαβουλεύσεις, ο Δερβίσης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον διεθνή γκολκίπερ και ο ΝΟΒ κράτησε το προβάδισμα και την ιστορική νίκη.

Να σημειωθεί ότι στα μέσα της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 0-1, 2-4, 5-2

Τα γκολ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μουρίκης 2, Γενηδουνιάς, Αργυρόπουλος, Δερβίσης, Καπότσης, Ντάουμπε

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Κουρούβανης 2, Τρούλος 2, Χαλυβόπουλος, Αφρουδάκης, Γκιουβέτσης, Αλαφραγκής

** Λίγο νωρίτερα, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος, τα Χανιά νίκησαν 9-8 εκτός έδρας τον νεοφώτιστο ΟΥΚ Βόλου. Πρωταγωνιστής της κρητικής ομάδας ήταν ο Σέρβος Μπογκντάνοβιτς, που πέτυχε τέσσερα γκολ και δικαίωσε τη φήμη του δεινού σκόρερ που τον ακολουθεί.  

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags