Facebook Pixel Τζόκοβιτς εναντίον Ναδάλ: Η "μάχη γιγάντων", τα ρεκόρ και ο... άγνωστος Σόντερλινγκ
Άλλα Σπορ
| 2020-10-11 15:34:00

Τζόκοβιτς εναντίον Ναδάλ: Η "μάχη γιγάντων", τα ρεκόρ και ο... άγνωστος Σόντερλινγκ

Sportdog Team
Τζόκοβιτς εναντίον Ναδάλ: Η "μάχη γιγάντων", τα ρεκόρ και ο... άγνωστος Σόντερλινγκ

Το ονοματεπώνυμο, Ρόμπιν Μπο Καρλ Σόντερλινγκ, «δεν λέει και πολλά» στους φίλους του αθλητισμού. Για τους επαϊοντες του τένις, όμως, ο 36χρονος Σουηδός, έχει μία ξεχωριστή θέση στην Ιστορία του αθλήματος, δεδομένου ότι είναι ο πρώτος τενίστας που νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός.

Ο Ισπανός πρωταθλητής είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο φημισμένο τουρνουά, που φιλοξενείται στην γαλλική πρωτεύσουσα, καθώς μέχρι και τον σημερινό (11/10) τελικό, μετρά 99 νίκες και μόλις δύο (!) ήττες.

Η πρώτη εξ΄ αυτών, σημειώθηκε στην διοργάνωση του 2009 (Δ` γύρος) με «δράστη» τον Σόντερλινγκ και η δεύτερη, το 2015 (προημιτελικός) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος θα επιχειρήσει σήμερα να «αποκαθηλώσει» τον Ισπανό.

Κι εάν η ήττα από τον Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, θεωρείται «εντός προγράμματος», έστω και στο χώμα, έστω και πριν από πέντε χρόνια, η ήττα από τον Σουηδό το 2009, ήταν ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση.

Ο Ναδάλ δεν μίλησε ποτέ γι΄ αυτό, όμως σε ανύποπτο χρόνο, ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, φρόντισε να... βάλει τα πράγματα στην θέση τους, αποκαλύπτοντας πως ο Ισπανός έχασε για λόγους «ανωτέρας βίας».

«Οταν έχασε από τον Σόντερλινγκ, όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν άρρωστος. Είχε προβλήματα με τον λαιμό του και δεν αισθανόταν καθόλου καλά. Αυτή είναι η αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρωταθλητής.

Οσον αφορά στον Σόντερλινγκ, έκλεισε την καριέρα του με την κατάκτηση δέκα τουρνουά (310 νίκες, 170 ήττες) και έσοδα 10,4 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ στις 15 Νοεμβρίου 2010 βρέθηκε στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που ήταν και η καλύτερη της πολυετούς παρουσίας του στα κορτ.

Ο σημερινός αγώνας, σηματοδοτεί την 56η αναμέτρηση, ανάμεσα στα δύο «μεγαθήρια» του τένις και την τρίτη συνάντηση τους στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Ο Ναδάλ που θα επιδιώξει να κατακτήσει το τρόπαιο για 13η (!) φορά, μετρά 26 νίκες, έναντι 29 του «Νόλε», αλλά ο Ισπανός προηγείται με 17-7 νίκες σε χωμάτινη επιφάνεια και με 6-1 νίκες στο πλαίσιο του γαλλικού Οπεν.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο Ναδάλ, κατακτήσει το τουρνουά, θα «πιάσει» στην κορυφή των κατόχων Grand Slam, με 20 τρόπαια, τον Ρότζερ Φέντερερ, ενώ εάν επικρατήσει ο Σέρβος θα φθάσει τα 18 κορυφαία τρόπαια και ταυτόχρονα θα γίνει ο πρώτος τενίστας από τους Big-3 που θα έχει στην συλλογή του από δύο τρόπαια για κάθε Grand Slam.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags