Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανοίγουν τα γήπεδα οι Ιάπωνες! Τεστάρουν αντίμετρα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
| 2020-10-16 10:21:00

Ανοίγουν τα γήπεδα οι Ιάπωνες! Τεστάρουν αντίμετρα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Sportdog Team
Ανοίγουν τα γήπεδα οι Ιάπωνες! Τεστάρουν αντίμετρα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τρεις αναμετρήσεις μπέιζμπολ θα φιλοξενήσει αυτόν τον μήνα το Στάδιο της Γιοκοχάμα με την παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 80% από την χωρητικότητα που διαθέτει. Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο δοκιμής από την Ιαπωνία, των αντιμέτρων για την Covid-19 σε μεγάλα γεγονότα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που έχουν προγραμματισθεί για το καλοκαίρι του 2021.

Τα αθλητικά στάδια στην Ιαπωνία, όπου διεξάγονται επαγγελματικοί αγώνες, φιλοξενούν θεατές στο 50% της χωρητικότητας τους, ως μέρος των προσπαθειών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, με τη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων να διεξάγονται χωρίς πρόβλημα.

Ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Γιασουτόσι Νισιμούρα, ο οποίος είναι επικεφαλής του αγώνα της Ιαπωνίας κατά της πανδημίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι εάν το «πείραμα» αποδειχθεί επιτυχές, θα αυξηθεί η παρουσία θεατών σε όλα τα γήπεδα της χώρας.

Οι Γιοκοχάμα Μπέϊσταρς, που παίζουν στο στάδιο της Γιοκοχάμα χωρητικότητας 34.000 θεατών, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί επίσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επιβεβαίωσαν ότι σε τρεις αγώνες θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων σε ποσοστό 80% της χωρητικότητας του σταδίου.

Εχθές (15/10) στο Tokyo Dome, οι Γιομιούρι Τζάϊαντς φιλοξένησαν τους Χιροσίμα Καρπ, παρουσία 19.000 θεατών με πλήρη αντίμετρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Εκτός από τον έλεγχο της θερμοκρασίας τους κατά την είσοδο και το απολυμαντικό σε όλον τον χώρο, όλοι οι θεατές έπρεπε να δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο προσωπικό του σταδίου. Κι αυτό, γιατί θα έπρεπε να εντοπισθούν σε περίπτωση ανίχνευσης κρούσματος κορονοϊού μεταξύ των φιλάθλων.

Οι οπαδοί των Τζάιαντς έχουν αλλάξει πολλές από τις συνήθειες τους για να παρακολουθούν τους αγώνες. Φωνάζουν λιγότερο, κινούνται λιγότερο και δεν απολαμβάνουν την διάσημη μπύρα «uriko», καθώς οι πωλητές της δεν εμφανίζονται πλέον στις κερκίδες.

«Αφού καταφέραμε να δεχτούμε τους θεατές, λάβαμε διάφορα μέτρα κατά του κορονοϊού που δεν είχαμε λάβει πριν», δήλωσε ο Μασατόσι Γιαμάντα, αξιωματούχος του τμήματος προώθησης των Τζάϊαντς και πρόσθεσε: «Έχουμε προτείνει ένα νέο στιλ επευφημίας, το οποίο είναι να πανηγυρίζουμε χωρίς να φωνάζουμε, καθώς και την απολύμανση των καθισμάτων, αλλά και την διανομή των αλκοολούχων αντισηπτικών».

Μάλιστα, ο Γιαμάντα είπε ότι αξιωματούχοι του Τόκιο 2020 είχαν επισκεφτεί το στάδιο, είδαν τα αντίμετρα και εξετάζουν την εφαρμογή τους στην κορυφαία διοργάνωση.

«Ελπίζουμε να είναι μια μελλοντική αναφορά για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το επόμενο έτος», σχολίασε με νόημα.

Οσον αφορά στους φιλάθλους, δήλωσαν ότι ένιωθαν ασφαλείς με τα επιπλέον μέτρα που εφαρμόστηκαν και πως ήταν ενθουσιασμένοι που επέστρεψαν στην αγαπημένη τους ομάδα.

«Εάν η μάσκα κάποιου δεν είναι στη σωστή θέση, το προσωπικό ασφαλείας πλησιάζει αμέσως σε αυτό το άτομο και του ζητά να την φορέσει σωστά», δήλωσε ο Γιοσίκο Ματσούο, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι με την κόρη του και πρόσθεσε: «Επίσης, υπάρχουν παντού κιτ απολύμανσης με αλκοολούχα διαλύμματα. Έτσι, νομίζω ότι μπορούμε να έρθουμε στο γήπεδο με αίσθηση ασφάλειας».

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα επιτρέψουν την παρουσία θεατών, δήλωσαν στο Reuters ότι θα εκτιμήσουν τον αντίκτυπο των αντιμέτρων. «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις τον αθλητισμό να χαμογελά κάθε ημέρα στα πρόσωπα των ανθρώπων. Το βλέπουμε ως πολύτιμη ευκαιρία να αποκτήσουμε εμπειρία σχετικά με τα αντίμετρα Covid-19 και ανταλλάσσουμε πληροφορίες με εμπλεκόμενα μέρη», αναφέρεται σε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των διοργανωτών του «Tokyo 2020» στο Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περίπου επτά εκατομμύρια εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags