Facebook Pixel Διχασμός στην Ιαπωνία για του Ολυμπιακούς Αγώνες - Τεράστιο το κόστος - Ο ρόλος την πανδημίας
| 2020-12-07 11:06:00

Διχασμός στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τεράστιο το κόστος - Ο ρόλος την πανδημίας

Sportdog Team
Διχασμός στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τεράστιο το κόστος - Ο ρόλος την πανδημίας

Διχασμένοι παραμένουν οι Ιάπωνες σχετικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων το καλοκαίρι του 2021, που τώρα είναι πολύ ακριβότεροι από ό,τι αναμενόταν, εν μέσω επίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές ανέφεραν ότι οι αγώνες θα κοστίσουν επιπλέον 294 δισεκατομμύρια γιεν (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια), ποσό που θα μοιραστεί η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020, η ιαπωνική κυβέρνηση και η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο (TMG). 

Συνολικά, η TMG και η εθνική κυβέρνηση, και με τη σειρά του ο Ιάπωνας φορολογούμενος, αναμένουν να πληρώσουν 191 δισεκατομμύρια γιεν για να καλύψουν τα έξοδα αναβολής και μια σειρά αντιμέτρων για τον κορωνοϊό. Παρά το γεγονός ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των αγώνων είναι πλέον πιθανό να φτάσει στα 1,63 τρισεκατομμύρια γιεν, ορισμένοι Ιάπωνες δήλωσαν ότι μπορεί να είναι ένα κόστος που αξίζει να πληρωθεί. 

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο προϋπολογισμός θα είναι ιδιαίτερα βαρύς για τους φορολογούμενους, ενώ ανησυχούν και για την πανδημία. Αν και η Ιαπωνία έχει αποφύγει τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από COVID-19 που παρατηρούνται σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, βιώνει τώρα ένα τρίτο κύμα. 

Με περισσότερους από 15.000 αθλητές από όλο τον κόσμο να αναμένονται στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς αγώνες, υπάρχουν φόβοι ότι η άφιξή τους θα μπορούσε να προκαλέσει άνοδο στα κρούσματα COVID-19. 

«Για μένα, είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι διάφορα άτομα από το εξωτερικό θα επισκεφτούν την Ιαπωνία σε μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά η 27χρονη Σάτο. «Έτσι, δεν είμαι τόσο υποστηρικτική. Περιμένω ότι μπορεί να ακυρωθούν ή να αναβληθούν ξανά».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags