Facebook Pixel Τεράστια επιτυχία για Εθνική: Κέρδισε την Ισπανία και προκρίθηκε στα τελικά του World League!
Άλλα Σπορ
| 2021-01-09 23:29:00

Τεράστια επιτυχία για Εθνική: Κέρδισε την Ισπανία και προκρίθηκε στα τελικά του World League!

Sportdog Team
Τεράστια επιτυχία για Εθνική: Κέρδισε την Ισπανία και προκρίθηκε στα τελικά του World League!

Την πρόκρισή της στην τελική φάση του World League εξασφάλισε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών επικρατώντας της Ισπανίας με 12-11 στον ημιτελικό της Ευρωπαϊκής ζώνης που πραγματοποιήθηκε στην ουγγρική πόλη Ντέμπρετσεν το Σάββατο 9 Ιανουαρίου.

Την Κυριακή (21.00) η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αγωνιστεί απέναντι στο Μαυροβούνιο στον τελικό της διοργάνωσης (επικράτησε με 14-10 της Ιταλίας στον πρώτο ημιτελικό).

Η νίκη αυτή αποτελεί μια ψυχολογική ένεση για τους Έλληνες διεθνείς ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει τον Φλεβάρη στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καλείται να υλοποιήσει τον μεγάλο στόχο της χρονιάς και να βρεθεί εκ νέου στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, την Ολυμπιάδα του Τόκιο. 

Οι Έλληνες διεθνείς έπαιξαν σπουδαίο πόλο, είχαν πολυφωνία στην επίθεση και επικράτησαν απέναντι σε μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης με τον Στέλιο Αργυρόπουλο να σημειώνει το χρυσό γκολ 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από το πρώτο λεπτό. Οι Ισπανοί στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάντα εμπρός στο σκορ, αλλά οι Έλληνες διεθνείς πάντα εύρισκαν τρόπο αντίδρασης (4-5).

Η Εθνική ομάδα είχε ένα ονειρικό τρίτο οκτάλεπτο. Με 4-1 πήρε προβάδισμα 2 τερμάτων (8-6) και εντυπωσίασε κρατώντας τους αντιπάλους σε χαμηλό σκορ.

Στην τελευταία περίοδο ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη. Η Εθνική ομάδα προηγήθηκε με 9-7, αλλά οι Ισπανοί ισοφάρισαν σε 9-9. Με γκολ όμως του Αλέξανδρου Παπαναστασιου (3.53) και του Δημήτρη Σκουμπάκη οι Έλληνες πήραν εκ νέου προβάδισμα 2 τερμάτων (11-9). Δυστυχώς οι Ισπανοί αντέδρασαν και πάλι. Με τέρματα του Μπαρμπόζο και του Γρανάδος (1.35) ισοφάρισαν σε 11-11. Το χρυσό γκολ της νίκης πέτυχε ο Στέλιος Αργυρόπουλος 6 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Τα οκτάλεπτα του παιχνιδιού: 2-3, 2-2, 4-1, 4-5. Σύνολο: 12-11.

Η Ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με την κάτωθι σύνθεση: Γαλανίδης, Γενιδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς.

Τα γκολ των Ισπανών σημείωσαν οι Μουνιαρίθ 3, Μπαρμπόζο 2, Γρανάδος 2, Φερνάντες, Μπουστός, Περόνε, Φαμέρα.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας: Σερβία - Γαλλία 10-6 και Μαυροβούνιο - Ιταλία 14-10.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags