Facebook Pixel Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τους Ο.Α: Ποιοι θέλουν αναβολή ή ακύρωση των Αγώνων!
| 2021-02-15 15:06:00

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τους Ο.Α: Ποιοι θέλουν αναβολή ή ακύρωση των Αγώνων!

Sportdog Team
Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τους Ο.Α: Ποιοι θέλουν αναβολή ή ακύρωση των Αγώνων!

Ακόμη μία δημοσκόπηση στην Ιαπωνία έρχεται να προστεθεί σ' εκείνες που επαναφέρουν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο αναβολής ή ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση, που αναβλήθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει προγραμματισθεί για το προσεχές καλοκαίρι (23/7-8/8) στο Τόκιο. Όμως, μετά τους κατοίκους της «χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου», οι οποίοι εκτιμούν ως ορθότερη επιλογή την ακύρωση ή την αναβολή τους, σειρά πήραν οι εκπρόσωποι περίπου 11.000 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ιαπωνία και οι οποίοι εξέφρασαν ανάλογη άποψη.

Η εν λόγω δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 1-8 Φεβρουαρίου από την «Tokyo Shoko Research» και τα αποτελέσματά της προκαλούν εντύπωση. Όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις των ερωτηθέντων, το 56% θεωρεί πως η Ιαπωνία πρέπει να ακυρώσει ή να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό προηγούμενης σχετικής έρευνας, τον περασμένο Αύγουστο, ήταν 53,6%.

Μόλις το 7,7% των εταιρειών που ρωτήθηκαν, εκτιμά ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν όπως έχει προγραμματισθεί, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην δημοσκόπηση του καλοκαιριού, ήταν 22,5%.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία προσπαθεί να περιορίσει τον κορονοϊό, αλλά υστερεί σε σχέση με τις χώρες της Δύσης στην προμήθεια και την διάθεση εμβολίων για τον πληθυσμό.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως σχεδόν το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν με περιορισμένο αριθμό θεατών, ενώ το 17% πιστεύει ότι θα πρέπει να διεξαχθούν χωρίς θεατές.

Τέλος, περισσότερες από το 70% των εταιρειών εκτιμούν ότι η ακύρωση ή η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στα έσοδά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags